China vrea sa produca anual peste 600 de milioane de doze de vaccin anti-Covid

28/09/2020

China vrea sa produca anual peste 600 de milioane de doze de vaccin anti-Covid

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/china-vrea-sa-produca-anual-peste-600-de-milioane-de-doze-de-vaccin-anti-covid/

China intentioneaza sa produca anual peste 600 de milioane de doze de vaccin anti-Covid, au anuntat oficialii de la Beijing, care au dat asigurari ca tara lor este lider in acest domeniu, dupa cum relateaza AFP.

Aceasta productie anuala ar urma sa fie marita la peste un miliard de doze pana in 2021, au adaugat oficialii in timpul unei conferinte de presa, conform Agerpres.

Dezvoltarea a 11 vaccinuri chineze, dintr-un total de 59 aflate in faza de proiect, a intrat acum in faza studiilor clinice, a declarat Wu Yuanbin din cadrul Ministerului Sanatatii.

“In prezent, activitatea de cercetare si dezvoltare in China a vaccinurilor impotriva COVID-19 ocupa o pozitie de prim plan”, a adaugat el, potrivit surselor citate.

Sute de mii de persoane cu locuri de munca considerate esentiale din porturi, spitale si alte zone cu risc ridicat au primit deja un vaccin experimental din iulie, au mai indicat oficialii chinezi.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 7 EMC:

Managementul mastocitozei

Pana in prezent, doua vaccinuri fabricate de societatea China National Biotec Group (CNBG), o filiala a Sinopharm, au fost testate pe mai mult de 35.000 de persoane in Orientul Mijlociu.

Un alt mare producator chinez de vaccinuri, Sinovac, a efectuat teste in America de Sud si Asia de Sud-Est.

De asememea, potrivit oficialilor, un vaccin dezvoltat in comun de CanSino Biologics si armata chineza ar urma sa conduca la teste in strainatate, de data aceasta in tari europene si asiatice care si-au dat acordul.

Etichete: vaccin anti-covid, vaccin covid-19 china, vaccinuri coronavirus, productie vaccinuri covid

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: