China a aprobat patentul pentru un vaccin anti-Covid aflat in faza a III-a de testare

18/08/2020

China a aprobat patentul pentru un vaccin anti-Covid aflat in faza a III-a de testare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/china-a-aprobat-patentul-pentru-un-vaccin-anti-covid-aflat-in-faza-a-iii-a-de-testare/

Oficiul de Proprietate Intelectuala a Republicii Populare Chineze (SIPO) a aprobat primul patent al unui vaccin candidat impotriva Covid-19 – aflat in faza III de testare – care ar putea fi “produs in masa intr-o perioada scurta de timp”, informeaza presa locala citata de EFE.

Vaccinul, dezvoltat de Institutul de Stiinta Militar si de compania biofarmaceutica chineza CanSino Biologics, a inceput sa fie utilizat la sfarsitul lunii iunie de armata chineza dupa ce o echipa condusa de cercetatorul chinez Chen Wei a descoperit un anticorp monoclonal neutralizant foarte eficient, relateaza si Agerpres.

Potrivit unei cercetari publicate de revista The Lancet, rezultatele celei de-a doua faze de teste clinice ale vaccinului au demonstrat ca este sigur si ca induce un raspuns imun impotriva coronavirusului.

Potrivit patentului SIPO, vaccinul a dovedit “un raspuns bun asupra soarecilor si rozatoarelor si poate determina corpul sa produca un puternic raspuns imunitar umoral si celular in scurt timp”, noteaza si ziarul cantonez Southern Metropolis.

Patentul asigura ca acest vaccin poate fi “produs in masa intr-o perioada scurta de timp” si ca este “rapid si usor de preparat”.

Totusi, securitatea si eficienta sa trebuie confirmate in faza a III-a, care se desfasoara in strainatate.

Pentru a confirma daca vaccinul protejeaza eficient impotriva coronavirusului SARS-CoV-2, este nevoie de alte teste pe oameni.

Etichete: vaccin anti-covid, vaccin coronavirus, vaccin covid-19 china

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: