Chimicalele in exces fac pepenii din China sa explodeze. Vezi la ce te poti astepta din partea fructelor vandute in Romania

20/05/2011

Chimicalele in exces fac pepenii din China sa explodeze. Vezi la ce te poti astepta din partea fructelor vandute in Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/chimicalele-in-exces-fac-pepenii-din-china-sa-explodeze-vezi-la-ce-te-poti-astepta-din-partea-fructelor-vandute-in-romania/

Pepenii plantati pe o portiune de 47 de hectare din China au explodat, cauza fiind, se pare, folosirea in exces a unei substante care accelereaza procesul de crestere a plantelor.

Este vorba de Forchlorfenuron, o substanta folosita la accelerarea cresterii si in SUA – pentru struguri sau kiwi, dar care este interzisa in Europa.

“La noi toate produsele sunt controlate. In spatiul extraeuropean se foloseste absolut orice. In Europa, insa, totul este controlat. Europa are alt program, e supercontrolat, e o lista de produse care nu se pot utiliza. Afara sunt permise orice fel de substante”, a declarat pentru gandul secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Adrian Radulescu.

Acesta a adaugat ca produsele care contin astfel de substante nu pot ajunge in Europa nici prin importuri din spatiul extracomunitar.

Se recolteaza probe, se fac analize in laboratorul fitosanitar, nu intra nimic care nu este in regula“, a dat asigurari Radulescu.

Forchlorfenuronul a fost testat pe soareci in SUA, observandu-se ca, la doza maxima administrata, 400 de grame pe kilogram de masa corporala, apare alopecia. De asemenea, soarecii au scazut in greutate pe parcursul testelor.

Totusi, subtanta a primit aviz pozitiv de folosire in SUA, deoarece nu contine substante cancerigene si nici nu s-au observat efecte negative asupra creierului.

Sursa: www.mediafax.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Orban: Sa fim mai pro-activi, sa contracaram absurditatile din campaniile antivaccinistilor

Cercetarile Oncogen privind vaccinul romanesc impotriva Covid-19, testate la Institutul Cantacuzino

Ministrul Sanatatii: Sunt facute angajari ale unor oameni care nu au nicio legatura cu partea medicala

Inteligenta artificiala pentru depistarea patologiilor aparatului respirator, in spitalele din Timis

Webinar medical gratuit | Acidul alfa lipoic – tratament antioxidant in patologii multiple