Chimicalele in exces fac pepenii din China sa explodeze. Vezi la ce te poti astepta din partea fructelor vandute in Romania

20/05/2011

Chimicalele in exces fac pepenii din China sa explodeze. Vezi la ce te poti astepta din partea fructelor vandute in Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/chimicalele-in-exces-fac-pepenii-din-china-sa-explodeze-vezi-la-ce-te-poti-astepta-din-partea-fructelor-vandute-in-romania/

Pepenii plantati pe o portiune de 47 de hectare din China au explodat, cauza fiind, se pare, folosirea in exces a unei substante care accelereaza procesul de crestere a plantelor.

Este vorba de Forchlorfenuron, o substanta folosita la accelerarea cresterii si in SUA – pentru struguri sau kiwi, dar care este interzisa in Europa.

“La noi toate produsele sunt controlate. In spatiul extraeuropean se foloseste absolut orice. In Europa, insa, totul este controlat. Europa are alt program, e supercontrolat, e o lista de produse care nu se pot utiliza. Afara sunt permise orice fel de substante”, a declarat pentru gandul secretarul de stat din Ministerul Agriculturii, Adrian Radulescu.

Acesta a adaugat ca produsele care contin astfel de substante nu pot ajunge in Europa nici prin importuri din spatiul extracomunitar.

Se recolteaza probe, se fac analize in laboratorul fitosanitar, nu intra nimic care nu este in regula“, a dat asigurari Radulescu.

Forchlorfenuronul a fost testat pe soareci in SUA, observandu-se ca, la doza maxima administrata, 400 de grame pe kilogram de masa corporala, apare alopecia. De asemenea, soarecii au scazut in greutate pe parcursul testelor.

Totusi, subtanta a primit aviz pozitiv de folosire in SUA, deoarece nu contine substante cancerigene si nici nu s-au observat efecte negative asupra creierului.

Sursa: www.mediafax.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Radu Ganescu: Siguranta pacientului, un subiect uitat o lunga perioada de timp

Medicii din centrele de vaccinare isi primesc salariile restante din august

CMR cere eforturi din partea tuturor factorilor pentru a asigura nasteri in siguranta

Citu, despre certificatul verde Covid: Chiar nu este nicio discriminare

Dr. Catalina Poiana: Am ales profesia de medici pentru ca punem pacientul mai presus de orice