Chestionar pentru medicii de familie – masurile suplimentare din campania de limitare a epidemiei de rujeola

15/03/2017

Chestionar pentru medicii de familie – masurile suplimentare din campania de limitare a epidemiei de rujeola

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/chestionar-pentru-medicii-de-familie-masurile-din-campania-de-limitare-a-epidemiei-de-rujeola/

stetoscop6-min

Numarul total de cazuri de rujeola confirmate in Romania de la inceputul epidemiei si pana in prezent este de apropae 3.500, potrivit datelor statistice.

Pana acum s-au inregistrat si 17 decese, iar autoritatile au decis, ca masura de limitare a extinderii rujeolei, demararea unei campanii de vaccinare a copiilor cu varste cuprinse intre 9 luni si 9 ani.

Dar, pe langa copii, multi bolnavi au si varsta adulta, parinti, spre exemplu. Mai grav este ca in unele unele zone ale tarii, rata de imunizare a populatiei este mai mica chiar si cu 40%.

De aceea, pe langa informatiile stiute deja, reprezentantii Grupului de Vaccinologie din cadrul Societatii Nationale de Medicina Familiei (SNMF) lanseaza un chestionar pentru medicii de familie care are drept scop colectarea de date importante in desfasurarea activitatii grupului in lupta pentru stoparea epidemiei de rujeola.

Completarea chestionarului dureaza sub un minut.

Chestionarul poate fi accesat AICI.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: