Cheltuielile privind asistenta medicala de urgenta ar putea fi finantate din bugetul de stat

05/06/2012

Cheltuielile privind asistenta medicala de urgenta ar putea fi finantate din bugetul de stat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cheltuielile-privind-asistenta-medicala-de-urgenta-ar-putea-fi-finantate-din-bugetul-de-stat/

Prezent la seminarul Unitati de Primiri Urgente. Prezent si Viitor- Problema aglomerarii in unitatile de primiri urgente din Romania, ministrul Sanatatii a declarat ca una dintre problemele importante ale asistentei medicale de urgenta ramane supraaglomerarea unitatilor de primiri urgente.

Sumele colectate prin asigurarile de sanatate nu acopea in prezent pachetul de baza de servicii medicale. In conditiile actuale, nu avem in vedere cresterea contributiei la asigurarile de sanatate. Pentru definirea pachetului cautam alte solutii, iar una dintre acestea este aceea de a prelua asistenta medicala de urgenta in totalitate la bugetul de stat. Preluarea se va realiza odata cu trasferarea unei serii de servicii medicale catre asigurarile de sanatate, deoarece acordarea acestora nu este conditionata de calitatea de asigurat. In prezent, sunt acoperite de bugetul de stat doar cheltuielile unitatilor de primiri urgente si cele cu rezidentii, dar vrem sa extindem aria”,  a declarat dl dr. Vasile Cepoi, ministrul Sanatatii.

 

Stire realizata de: Echipa de redactie FormareMedicala.ro

 

Autor: Dorina Pirau

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: