Certificatele digitale Covid se pot prelungi si genera oricand

01/08/2022
Certificatele digitale Covid se pot prelungi si genera oricand

Certificatele digitale Covid se pot prelungi si genera oricand

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/certificatele-digitale-covid-se-pot-prelungi-si-genera-oricand/

Certificatele digitale Covid se pot genera din platforma de vaccinare oricand, nefiind conditionate de ora sau de zi. Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Andrei Baciu, a dezmintit un mesaj fals privind prelungirea certificatelor digitale Covid.

“Fake news: “Certificatul Covid-19 poate fi prelungit astazi pana la ora 00.00.” Foarte foarte multi dintre noi am primit astfel de mesaje in ultimele zile.

Este un fake news de proportii. Ce-i drept, un fake news sofisticat. Nu este o afirmatie falsa scrisa explicit, ci este un fake news provocat prin omisiune. (…) Certificatele digitale Covid se pot genera din platforma oricand, nefiind contionate de ora sau zi”, a scris Andrei Banciu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit demnitarului, acest mesaj a facut ca peste 200.000 de persoane sa intre in platforma certficat-covid.gov.ro pentru a obtine certificat nou, de teama ca nu isi vor mai putea folosi certificatul.

“In Romania, certificatele care atesta vaccinarea pot fi folosite pana la finalul anului. Pentru acele persoane care au certificate care au termen de valabilitate depasit, acestea isi pot reemite certificatul in orice moment. Desi acestea erau folosite in Romania pana acum cateva luni, in prezent ele sunt utile numai in afara tarii, in functie de regulile din fiecare tara. Daca o sa calatoriti, e important sa verificati care sunt regulile fiecarui stat. Nu uitati! E important sa va informati din surse oficiale.”, a mai precizat Andrei Baciu.

Etichete: certificat digital covid, prelungire certificat digital covid, valabilitate certificat covid

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: