Legislatie

LEGISLATIE MEDICALA
PROTOCOALE TERAPEUTICE
DOCUMENTE UTILE

Certificate de concediu medical eliberate online

Data ultimei actualizari: 19/01/2018


Certificatele de concediu medical pot fi eliberate  si electronic, conform unui act normativ ce tocmai a fost publicat in Monitorul Oficial, scrie avocat.net.

Medicii care le elibereaza vor trebui sa foloseasca o semnatura electronica, respectand o serie de reguli ce urmeaza sa fie adoptate in perioada urmatoare.

Asiguratii care vor sa beneficieze de concediu medical si de indemnizatia aferenta pot obtine certificatul de concediu medical online, potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 99/2017 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.158/2005.

Documentul a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 1005 din 19 decembrie 2017 si se aplica deja cu privire la aceasta chestiune.

“Medicii prevazuti la alin. (1) (adica medicii curanti – n.red.), pot completa certificatele de concediu medical atat pe suport de hartie, cat si electronic si le pot transmite pe suport hartie sau prin m ijloace electronice de transmitere la distanta, angajatorilor/persoanelor in drept, dupa caz”, scrie in actul normativ publicat, conform Avocat.net.

Asadar, certificatul de concediu medical va putea fi primit si pe mail de catre pacient, iar problema semnaturii se rezolva prin folosirea de catre medici a semnaturii electronice, dupa cum scrie in ordonanta.

Totusi, chiar daca aceste prevederi au intrat deja in vigoare, e posibil sa mai dureze putin timp pana cand sa poata fi puse efectiv in practica, mai scrie sursa mentionata.

Acest articol are 2 comentarii. Daca doriti sa vizualizati aceste comentarii sau sa postati dvs un comentariu trebuie sa va logati in contul dvs din platforma.Daca nu aveti cont, va puteti crea cont gratuit aici.