Certificate de concediu medical eliberate online

19/01/2018
Certificate de concediu medical eliberate online

Certificate de concediu medical eliberate online

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/certificate-de-concediu-medical-eliberate-online/


Certificatele de concediu medical pot fi eliberate  si electronic, conform unui act normativ ce tocmai a fost publicat in Monitorul Oficial, scrie avocat.net.

Medicii care le elibereaza vor trebui sa foloseasca o semnatura electronica, respectand o serie de reguli ce urmeaza sa fie adoptate in perioada urmatoare.

Asiguratii care vor sa beneficieze de concediu medical si de indemnizatia aferenta pot obtine certificatul de concediu medical online, potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 99/2017 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.158/2005.

Documentul a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 1005 din 19 decembrie 2017 si se aplica deja cu privire la aceasta chestiune.

“Medicii prevazuti la alin. (1) (adica medicii curanti – n.red.), pot completa certificatele de concediu medical atat pe suport de hartie, cat si electronic si le pot transmite pe suport hartie sau prin m ijloace electronice de transmitere la distanta, angajatorilor/persoanelor in drept, dupa caz”, scrie in actul normativ publicat, conform Avocat.net.

Asadar, certificatul de concediu medical va putea fi primit si pe mail de catre pacient, iar problema semnaturii se rezolva prin folosirea de catre medici a semnaturii electronice, dupa cum scrie in ordonanta.

Totusi, chiar daca aceste prevederi au intrat deja in vigoare, e posibil sa mai dureze putin timp pana cand sa poata fi puse efectiv in practica, mai scrie sursa mentionata.

Autor: FormareMedicala.ro

3 Comentarii

  1. Popescu Alina Elena says:

    Doresc un medical am tratament de la medic dar nu mi se acorda medical

  2. schauppeludwigstefan says:

    …O noua prostie debitata de cei care “nu au habar” de activitatea medicala … CM se acorda ca si reteta si recomandarile medicale in cadru unei consultatii medicale … ce rost mai are sa trimiti pe e-mail CM -ul dupa ce pacientul a venit la consultatie unde este necesara prezenta sa si a cardului de sanatate ? … cred ca mai degraba este vorba de o interpretere gresita ( avocateasca sau computerista a legii) in conditiile in care de ani de zile CM sunt inregistrate si semnate si pe hartie si in format electronic la fel si retetele electronice care se pot trimite prin e-mail dar faptul nu are nicio utilitate practica ba mai rau incurca…

  3. vodairinacerasela says:

    Cum semnează pacientul pt primire CM?Cand am avut control de la casa s a verificat adv si semnătura pe formular.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: