Cererea de sange a crescut, in judetul Hunedoara, de 10 ori

23/05/2023
Cererea de sange a crescut, in judetul Hunedoara, de 10 ori

Cererea de sange a crescut, in judetul Hunedoara, de 10 ori

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cererea-de-sange-a-crescut-in-judetul-hunedoara-de-10-ori/

Cererea de sange si produse din sange a crescut de 10 ori in primul trimestru al acestui an, in judetul Hunedoara, comparativ cu perioada similara a anului trecut, in conditiile in care numarul donatorilor fidelizati este mai mare cu 15%, in acelasi interval de referinta.

“Este nevoie mare de sange din grupele 0 si A II, iar pentru acest lucru am initiat o campanie de donare de sange realizata cu sprijinul institutiilor din administratia publica. Cererea de sange a crescut in judetul Hunedoara de 10 ori, mai ales pentru concentratul trombocitar, care se foloseste la bolnavii oncologici sau in interventiile chirurgicale laborioase”, a directoarea CJTS Hunedoara, dr Victoria Halmagi, potrivit Agerpres.

In cadrul unei campaniei derulate la Primaria Deva, au donat sange primarul Florin Oancea, precum si peste 50 de angajati ai institutiei administrative.

“Sunt foarte multi oameni aflati in situatii dificile, care lupta pentru viata si care au nevoie de sange, iar ceea ce facem noi vine in sprijinul lor. Nu trebuie sa uitam niciodata ca, de multe ori, de o punga de sange depinde viata unui om. Va rugam pe toti sa urmati exemplul celor care astazi, dar nu numai azi, au donat sange. Impreuna putem salva vieti!”, a transmis primarul municipiului Deva, potrivit sursei citate.

Dupa actiunea de la Primaria Deva vor urma si alte institutii publice unde angajatii CJTS Hunedoara se vor deplasa in cadrul campaniilor pentru donari de sange.

Etichete: donare sange, donare sange judetul hunedoara

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: