Centrul de permanenta de la Anina, redeschis cu sase medici de familie

15/01/2018

Centrul de permanenta de la Anina, redeschis cu sase medici de familie

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/centrul-de-permanenta-de-la-anina-redeschis-cu-sase-medici-de-familie/


La Anina va fi redeschis Centrul de Permanenta pentru servicii medicale, care va deservi populatia orasului. Aici vor lucra sase medici de familie care s-au asociat si care au semnat deja actele in acest sens.

“A fost o serie de discutii intre CJAS Caras-Severin si medicii de familie si sunt sanse ca in maxim o luna acest centru sa se redeschida. Potrivit actelor normative in vigoare, pentru ca un centru de permanenta sa functioneze, este nevoie de libera asociere a minim cinci medici, iar la Anina exista premisele ca acest numar sa fie depasit”, a declarat purtatorul de cuvant al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) Caras-Severin, Flavius Rotariu, potrivit Agerpres.

Cei sase medici de familie care s-au asociat vor depune luni documentele necesare pentru constituirea Centrului de permanenta, astfel incat, incepand de luna viitoare, acesta sa functioneze.

“Am primit deja toate semnaturile, de la medici, de la asistenti, cei de la Primaria Anina au adus toate documentele, asa incat luni le vom depune. In acest fel, centrul este ca si constituit, iar Casa de Asigurari ne va putea prinde in plata de luna viitoare. Vom fi sase medici de familie care, din data de 1 februarie vom incepe activitatea la Anina”, a afirmat medicul Gheorghe Jenar, citat de Agerpres.

Centrul de permanenta din Anina a fost inchis din cauza subfinantarii in vara anului 2017, iar Spitalul Orasenesc Anina a fost inchis in anul 2011.

 

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

INSP: Actualizarea definitiilor de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus (Covid-19)

Cate paturi ATI pentru copiii cu Covid-19 sunt disponibile in Romania

Raport: Tarile bogate ale lumii au pre-achizitionat jumatate din totalul vaccinurilor anti-Covid

COPAC: Pacientii cronici nu au devenit singuri mai vulnerabili, ci sistemul de sanatate i-a vulnerabilizat

O companie din Coreea de Sud vrea sa testeze in Romania un tratament impotriva Covid-19