Centrul Avansat de Cercetare-Dezvoltare in Medicina Experimentala, inaugurat la Iasi

01/07/2016

Centrul Avansat de Cercetare-Dezvoltare in Medicina Experimentala, inaugurat la Iasi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/centrul-avansat-de-cercetare-dezvoltare-in-medicina-experimentala-inaugurat-la-iasi/

LABORATOR-CERCETARELa Iasi a avut loc inaugurarea Centrului Avansat de Cercetare-Dezvoltare in Medicina Experimentala – CEMEX, un proiect european in valoare totala de circa 31 milioane de lei.

Centrul de cercetare CEMEX reprezinta prin unicitatea sa o unitate de referinta pe plan regional si national, comparabila cu structuri similare existente in tarile europene, cat si la nivel international.

“Auzim adesea in jurul nostru voci blazate care declama: Cercetarea adevarata costa bani! De unde bani, mai ales in Romania?. Nimic mai gresit. Cercetarea presupune investitii, intr-adevar, dar cercetarea adevarata, cercetarea de calitate, cercetarea racordata la nevoile pietei intoarce inzecit investitia facuta. Avem asadar sansa reala a unei prosperitati solid fundamentate pe inalta tehnologie de care dispune CEMEX, in conjunctie cu oportunitatile de finantare pe care le poate accesa acesta. Rolul nostru in transformarea acestei sanse in succes consta intr-un aport inteligent si constant de imaginatie si perseverenta — doar asa vom reusi sa valorificam la maximum infrastructura si resursele pe care le detinem: cercetatori profesionisti, echipamente si parteneriate”, a declarat Daniela Drugus, manager de proiect CEMEX, conform Agerpres.

Reprezentantii Universitatii de Medicina si Farmacie “Gr. T. Popa”, beneficiara proiectului european, sustin ca vor fi initiate relatii eficiente de cooperare.

“Orice universitate, din Romania si din lume, care isi doreste cu adevarat sa fie mai mult decat un simplu furnizor de diplome de absolvire, trebuie sa urmareasca permanent si sa atinga doua scopuri majore: asigurarea unui invatamant modern si eficient, dar si a unei cercetari de calitate, ale carei beneficii sa radieze dincolo de spatiul comunitatii universitare, in societate. CEMEX este un pas urias si decisiv pe care Universitatea de Medicina din Iasi il face in aceasta directie si estimez ca va avea, in foarte scurt timp, un impact major asupra activitatilor de cercetare derulate in Universitatea noastra”, a declarat Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iasi,  potrivit Agerpres.

Obiectivul proiectului este cresterea calitatii si eficientei activitatii de cercetare-dezvoltare in domeniul medical, in vederea imbunatatirii serviciilor de sanatate si promovarii competitivitatii economice cu impact in industria farmaceutica.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: