Centru STROKE pentru pacientii cu AVC, la Spitalul Judetean de Urgenta Satu Mare

12/12/2023
Centru STROKE pentru pacientii cu AVC, la Spitalul Judetean de Urgenta Satu Mare

Centru STROKE pentru pacientii cu AVC, la Spitalul Judetean de Urgenta Satu Mare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/centru-stroke-pentru-pacientii-cu-avc-la-spitalul-judetean-de-urgenta-satu-mare/

Consiliul Judetean (CJ) Satu Mare a finalizat proiectul de infiintare a Centrului STROKE in cadrul Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Satu Mare si dotarea acestuia cu aparatura de specialitate pentru pacientii cu AVC ischemic, informeaza institutia intr-un comunicat de presa.

Potrivit sursei citate, noul centru a fost echipat cu tehnologie de varf pentru diagnosticarea rapida si precisa a accidentelor vasculare cerebrale. Aceasta include imagistica avansata si alte echipamente medicale care determina tipul si severitatea leziunilor. Complementar investitiei de construire a cladirii Sectiei de Neurologie, din imediata apropiere a Unitatii de Primiri Urgente, Centrul STROKE nou infiintat, ar putea reduce la jumatate numarul cazurilor de decese survenite in urma accidentelor vasculare cerebrale.

“Suntem constienti de impactul semnificativ pe care accidentul vascular cerebral il poate avea asupra vietii pacientilor si a familiilor acestora. Diagnosticarea timpurie si interventia rapida sunt vitale in aceasta afectiune. Cu ajutorul echipamentelor medicale de ultima generatie si a unei echipe de profesionisti de inalta calificare, ne dorim sa fim un far de speranta pentru cei care se confrunta cu AVC. Noile dotari vor creste de acum inainte sansele de recuperare a celor afectati, iar calitatea vietii lor va fi mult imbunatatita”, a declarat presedintele CJ Satu Mare, Pataki Csaba.

Potrivit sursei citate, dotarile cuprind 10 paturi, ecografe doppler extra si intracranian, RMN cu angio cerebral, aparate EEG, EMG, statie de monitorizare, monitoare si alte instrumente speciale dedicate imbunatatirii diagnosticului, tratamentului si reabilitarii pacientilor afectati de AVC. Tot acest proiect a inclus si o investitie importanta pentru intregul spital, instalarea unui centru de generare oxigen medical.

Proiectul ‘AVC – Added Value for Cooperation in Stroke Situations’ a fost implementat in parteneriat de catre Spitalul Judetean de Urgenta Satu Mare, Consiliul Judetean Satu Mare si Spitalul Universitar din judetul Szabolcs-Szatmar-Bereg, Ungaria. Investitia, in valoare de 854.000 de euro, a fost finantata prin Programul INTERREG V-A Romania – Ungaria.

Etichete: centru stroke, pacienti cu AVC, tratament AVC, spitalul judetean satu mare

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: