Centru oncologic de terapie personalizata, la Spitalul ‘Victor Babes’ Timisoara

09/09/2019
Centru oncologic de terapie personalizata, la Spitalul ‘Victor Babes’ Timisoara

Centru oncologic de terapie personalizata, la Spitalul ‘Victor Babes’ Timisoara

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/centru-oncologic-de-terapie-personalizata-la-spitalul-victor-babes-timisoara/

Primul centru oncologic de terapie personalizata din estul Uniunii Europene urmeaza sa fie construit, in urmatorii doi ani, la Spitalul ‘Victor Babes’ din Timisoara.

“Vrem sa realizam un sistem de radio-chirurgie, cu acuratete submilimetrica, dedicat in principal pacientilor pulmonari, cat si celor care au metastaze in creier sau in alte organe. Spun aceasta, pentru ca in jur de 70% dintre pacientii cu cancer pulmonar ajung la noi in stadiile inoperabile, foarte avansate, in care necesita doar terapie de paleatie sau de calitatea vietii. Vedem ca frecventa acestei patologii este intr-o explozie in ultimii ani si de aceea am luat decizia de a merge pe ramura de radioterapie in care putem sa aducem un plus de beneficiu pacientilor din toata tara”, a declarat, dr. Cristian Oancea, directorul medical la Spitalul ‘Victor Babes’ Timisoara, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, in tara mai sunt centre de radioterapie, dar ceea ce va fi la Timisoara va insemna o premiera, pentru ca o astfel de tehnologie este specifica centrelor din orase precum Viena si la Istanbul.

De asemenea, medicul pneumolog a mai spus ca, in momentul de fata nu exista un studiu bine definit privind incidenta cancerului pulmonar in Romania.

Continut educational:

“In vara aceasta si in vara trecuta, pentru ca vara nu prea sunt pneumonii, fiind extrasezon, eu si colegii mei vedem zilnic numeroase cazuri de pacienti chiar foarte tineri, cu cancer pulmonar. Nu avem date despre numarul cancerelor pulmonare, dar speram sa le avem anul viitor, sa facem un studiu. Suntem si noi inspaimantati de cat cancer putem sa vedem in ultimii ani, cateodata, mai des decat pneumonia. Principala cauza este fumatul, dar sunt si pacienti care nu au beneficiat de acest viciu, dar poluarea din aer, din sol pot duce la aceasta patologie”, da precizat dr. Cristian Oancea, conform sursei citate.

Potrivit acestuia, in viitorul centru oncologic de terapie personalizata va fi tintit cancerul pulmonar, in faza incipienta, dar se va extinde activitatea si extra-pulmonar.

Specialistii care urmeaza sa lucreze in acest centru vor fi pregatiti in tara si in strainatate.

Etichete: oncologie timisoara, centru boli oncologice, oncologie personalizata, tratament cancer, spitalul victor babes timisoara

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: