Centru de vaccinare anti-Covid pentru copii, la Bucuresti

31/05/2021
Centru de vaccinare anti-Covid pentru copii, la Bucuresti

Centru de vaccinare anti-Covid pentru copii, la Bucuresti

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/centru-de-vaccinare-anti-covid-pentru-copii-la-bucuresti/

Primaria Sectorului 4 pregateste primul centru mobil de vaccinare din Capitala destinat copiilor, unde vor putea fi imunizati cu serul produs de Pfizer-BionTech si minorii cu varste cuprinse intre 12-15 ani.

Potrivit unui comunicat de presa, centrul va functiona in parcul Lumea Copiilor (zona rotonda), in imediata apropiere a centrului de vaccinare de la Palatul National al Copiilor, si va avea doua puncte de imunizare.

“Vaccinarea efectiva a copiilor va debuta in momentul in care autoritatile nationale vor emite toate instructiunile necesare. Din acel moment, centrul mobil va fi deschis zilnic, in intervalul orar 08,00 – 20,00, timp in care minorii cu varste cuprinse intre 12 si 15 ani vor putea fi vaccinati impotriva COVID-19, cu acordul parintilor/reprezentantilor legali. Acestia ii vor insoti, de altfel, pe copii si vor completa formularele pe care le vor primi de la registratorii centrului. Ulterior, copiilor li se va administra prima doza a vaccinului, in aceeasi cantitate de 0,3 ml utilizata si pentru imunizarea adultilor, dupa care vor ramane sub supraveghere, intr-o zona de post-vaccinare, pentru un interval de 15 minute”, se precizezaa in comunicatul citat.

Reamintim ca Agentia Europeana a Medicamentului autorizat utilizarea vaccinului Pfizer-BionTech pentru imunizarea impotriva COVID-19 a grupei de varsta 12 – 15 ani.

Autoritatile din Romania au anuntat ca in prezent se lucreaza pentru ca aceasta grupa sa poata fi programata pe platforma dedicata.

Etichete: vaccinare copii anti-covid, vaccinare adolescenti anti-covid, centru de vaccinare copii

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: