Centru de Transfuzie inchis dupa ce 14 din 18 angajati au fost confirmati cu Covid-19

30/09/2020

Centru de Transfuzie inchis dupa ce 14 din 18 angajati au fost confirmati cu Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/centru-de-transfuzie-inchis-dupa-ce-14-din-18-angajati-au-fost-confirmati-cu-covid-19/

Activitatea Centrului de Transfuzie Sanguina Bistrita a fost oprita temporar dupa confirmarea unui focar de COVID-19 in randul personalului. Aici, 14 angajati din 18 au fost confirmati pozitiv la testul Covid.

Astfel, centrele din Cluj si Maramures vor fi cele care vor asigura necesarul de componente sanguine pentru unitatile sanitare de pe raza judetului Bistrita-Nasaud, pana la redeschidere.

“Mentionam ca la nivelul CTS Bistrita-Nasaud au fost implementate si respectate normele de protectie sanitara in vigoare, iar componentele sanguine puse la dispozitia unitatilor sanitare din judet sunt sigure. Virusul SARS-COV-2 nu este transmisibil prin sange/transfuzie”, se precizeaza intr-un comunicat al Institutului National de Hematologie Transfuzionala ‘Prof.C.T. Nicolau’ Bucuresti.

Potrivit sursei citate, necesarului cu componente sanguine pentru unitatile sanitare din judetul Bistrita-Nasaud nu va fi afectata si ca, pana la redeschiderea unitatii din Bistrita.

Etichete: focar coronavirus, centrul de transfuzii bistrita, personal medical covid-19

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: