Centru de screening si diagnostic in bolile oncologice, la Iasi

22/11/2019

Centru de screening si diagnostic in bolile oncologice, la Iasi

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/centru-de-screening-si-diagnostic-in-bolile-oncologice-la-iasi/

Conducerea Institutului Regional de Oncologie Iasi a anunta ca vor fi demarate lucrarile pentru construirea unui Centru de screening si diagnostic in bolile oncologice, care se adreseaza populatiei fara simptomatologie, relateaza Agerpres.

Lucrarile vor fi demarate cat mai curand, iar cladirea noului Centru de screening si diagnostic in bolile oncologice va avea sase niveluri.

Pentru constructia centrului si dotarea sa se vor cheltui peste 29,8 milioane de lei, din care 23 de milioane de lei se vor acorda prin Compania Nationala de Investitii.

“Inca de la infiintare, IRO si-a indreptat atentia spre activitatea de screening, pentru depistarea la timp a bolii canceroase. Ne-am dat seama foarte devreme ca spatiul de care dispunem este insuficient pentru aceasta actiune de screening. Atunci, in 2015 ne-a venit ideea sa construim un centru de screening pentru diagnosticul bolilor oncologice. Iata ca dupa patru ani de zile, ieri s-a primit ordinul de incepere a lucrarilor la Compania Nationala de Investitii. Este o investitie de 30 de milioane de lei, fonduri de la stat prin CNI, iar aproape 8 milioane de lei este investitia IRO si a Ministerului Sanatatii pentru echipamente medicale. Este o constructie demisol, parter, patru nivele care va fi ridicata aproape de institut. Credem noi ca va fi un spatiu unde se vor adresa persoane asimptomatice care doresc sa isi faca controale periodice. Intentia noastra este sa depistam orice boala la timp”, a declarat Mirela Grosu, managerul IRO Iasi, conform sursei citate.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 6 EMC:

Managementul hipotiroidismului

La IRO Iasi, singura unitate medicala de profil din regiunea Moldovei, sunt in evidenta, tratament si monitorizare 12.632 de pacienti, trendul fiind crescator.

Dupa darea in folosinta a Centrului de screening si Diagnostic in Bolile oncologice, pacientii care prezinta simptomatologie oncologica vor fi dirijati spre tratament medical si chirurgical de specialitate catre Institutul Regional de Oncologie Iasi.

Etichete: centru de screening si diagnostic in bolile oncologice iasi, diagnostic oncologic, screening boli oncologice, institutului regional de oncologie iasi

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

(J05AP): DCI Hepatită cronică şi Ciroză hepatică compensată cu VHC, cu medicamente cu acțiune antivirală directă (interferon-free)

Efectele pandemiei de coronavirus | Spania intra in cea mai severa recesiune economica inregistrata aici

927 de amenzi in 24 de ore pentru nerespectarea masurilor de prevenire si combatere a efectelor pandemiei

Studiu: Copiii cu varste fragede ar putea fi vectori importanti de raspandire a virusului Sars CoV-2

Romania a depasit 50.000 de cazuri Covid-19