Centru de cardiologie modern la Spitalul Clinic ‘Prof. Dr. Theodor Burghele’ din Capitala

07/06/2022
Centru de cardiologie modern la Spitalul Clinic ‘Prof. Dr. Theodor Burghele’ din Capitala

Centru de cardiologie modern la Spitalul Clinic ‘Prof. Dr. Theodor Burghele’ din Capitala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/centru-de-cardiologie-modern-la-spitalul-clinic-prof-dr-theodor-burghele-din-capitala/

Spitalul Clinic ‘Prof. Dr. Theodor Burghele’ are, incepand de marti, un Centru de cardiologie modern, cu o investitie de peste 150.000 de euro.

Ideea infiintarii unui centru de cardiologie in curtea Spitalului Clinic ‘Prof. Dr. Theodor Burghele’, a aparut in perioada starii de alerta generate de pandemia COVID-19, cand restrictiile impuse au ingreunat accesul pacientilor la servicii medicale.

“In curtea spitalului exista o cladire care statea neutilizata, starea sa generala lasand mult de dorit. Sprijinul sustinut primit din partea sponsorilor privati – in majoritate oameni de afaceri de origine turca – a permis transformarea radicala a spatiului existent intr-un centru medical perfect functional, care a inceput deja sa trateze pacientii cu afectiuni cardiovasculare. (…) Au fost instalate circuite electrice noi, special gandite pentru clinica, a fost montat un sistem modern de climatizare, au fost inlocuite instalatiile sanitare. S-au montat usi speciale, ignifuge, la standardele impuse de spitalele moderne, care sa permita trecerea targilor, scaunelor cu rotile si a paturilor. Pe podea a fost aplicat un linoleum special, antibacterian, iar pe pereti – tapet PVC”, scrie intr-un comunicat de presa al unitatii medicale.

In cadrul centrului de cardiologie se realizeaza investigatii referitoare la: bilantul cardiovascular pentru pacientii cu hipertensiune, aritmii, insuficienta cardiaca, boala cardiaca ischemica (consultatii, EKG, monitorizari ambulatorii ale tensiunii arteriale si de EKG, ecografie cardiaca transtoracica si transesofagiana 2D si 3D, test de efort, masurarea vitezei undei de puls), bilantul cardiovascular pentru pacientii cu tratamente oncologice care trebuie supravegheati pentru toxicitatea cardiaca a citostaticelor. Pe tot parcursul chimioterapiei se realizeaza evaluarea ecografica cu tehnici speciale – 3D si de deformare miocardica – conform ghidurilor internationale.

Pacientii se pot prezenta la Centrul de cardiologie ‘Theodor Burghele’ cu bilet de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist si dupa o programare prealabila.

Etichete: centru de cardiologie bucuresti, centrul de cardiologie theodor burghele

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: