Centre de imunizare noi pentru administrarea vaccinul anti-Covid produs de AstraZeneca

03/02/2021

Centre de imunizare noi pentru administrarea vaccinul anti-Covid produs de AstraZeneca

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/centre-de-imunizare-noi-pentru-administrarea-vaccinul-anti-covid-produs-de-astrazeneca/

Dr. Valeriu Gheorghita, coordonatorul campaniei de vaccinare, spune ca in cursul acestei saptamani se va lua o decizie cu privire la persoanele eligibile, ca interval de varsta, pentru administrarea vaccinului anti-Covid produs de compania AstraZeneca.

De la 15 februarie urmeaza sa fie deschise centre de imunizare noi, unde va fi administrat acest tip de vaccin.

“Recomandarea pentru utilizarea acestui tip de vaccin, conform rezumatului caracteristicilor produsului, este dupa varsta de 18 ani. Dupa cum stim, datele de eficacitate sunt in jur de circa 60% si se poate administra persoanelor de peste 18 ani in 2 doze, la un interval cuprins intre 4 si 12 saptamani. In studiile clinice desfasurate care au stat la baza autorizarii acestui tip de vaccin, majoritatea datelor sunt disponibile pentru grupa de varsta pana la 55 de ani. Ca atare, ramane sa luam in cursul acestei saptamani o decizie, dupa ce vom primi un punct de vedere de la comisiile de specialitate din Ministerul Sanatatii si, de asemenea, de la Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale din Romania, care va fi intervalul de varsta pentru care vom folosi vaccinul de la AstraZeneca in Romania”, a explicat medicul citat de Agerpres.

El a precizat ca, din datele regasite in spatiul public, sunt tari europene, precum Italia, care au limitat grupa de varsta pana la 55 de ani si altele, precum Germania sau Austria, care s-au oprit la 65 de ani.

“Am cerut un punct de vedere oficial inclusiv de la compania AstraZeneca. Chiar in cursul acestei zile am avut o intalnire cu reprezentantii companiei AstraZeneca, inclusiv de la nivel european, in care ni s-au prezentat toate datele de eficacitate, toate datele care reies din studiile clinice, asa incat in cursul acestei saptamani sa fim in masura sa luam decizia potrivita pentru administrarea acestui tip de vaccin pe teritoriul Romaniei”, a afirmat Gheorghita.

Pe 15 februarie vor fi deschise centre de vaccinare noi, in ideea de a distribui si a utiliza vaccinul de la AstraZeneca.

“Asa incat, in functie de decizia pe care o vom lua vizavi de persoanele eligibile pentru acest tip de vaccin, se vor deschide sesiuni de programare in aceste noi centre de vaccinare de la nivel national”, a mai declarat Gheorghita, potrivit sursei citate.

Etichete: centre de vaccinare, administrare vaccin astrazeneca, limita de varsta vaccin astrazeneca

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Pfizer/BioNTech: Studii clinice pentru un vaccin impotriva Omicron

Prelungirea acordului romano-italian in domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice

Ministerul Sanatatii: 31,71% grad de pozitivare a testelor Covid

DSP Prahova face apel pentru detasarea de cadre

Testarea RT-PCR la domiciliu sau in centrele de recoltare