Celea (CNAS): Avem un buget limitat, care trebuie distribuit echilibrat pe toate tipurile de furnizori

15/01/2024
Celea (CNAS): Avem un buget limitat, care trebuie distribuit echilibrat pe toate tipurile de furnizori

Celea (CNAS): Avem un buget limitat, care trebuie distribuit echilibrat pe toate tipurile de furnizori

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/celea-cnas-avem-un-buget-limitat-care-trebuie-distribuit-echilibrat-pe-toate-tipurile-de-furnizori/

Bugetul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) este unul limitat, care trebuie distribuit echilibrat pe toate tipurile de furnizori de asistenta medicala, in limita impusa de Ministerul de Finante, au precizat reprezentantii institutiei.

“Am facut, conform legislatiei, apel la dialog, la negociere, pentru a gasi cele mai bune solutii impreuna cu furnizorii de servicii medicale in asa fel incat sa nu punem asiguratii in situatia de a intrerupe nevoile pe toate planurile de asistenta medicala. Cunoastem nemultumirile determinate de resursele bugetare limitate si acesta este motivul pentru care am cerut ca toti factorii implicati sa vina la dialog intr-un cadru legal si institutionalizat. (…) Avem un buget limitat, care trebuie distribuit echilibrat pe toate tipurile de furnizori de asistenta medicala, in limita impusa de Ministerul de Finante. Dar asiguram pe toata lumea de efortul pe care ne dorim sa il facem si sper sa si reusim sa il facem in vederea garantarii accesului echitabil la toate tipurile de servicii de sanatate. (…) Eu nu sunt convins ca vom putea ajunge la sumele care au fost alocate per capita si per serviciu anul trecut”, a declarat Cristian Celea, reprezentantul CNAS, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, creditele bugetare pentru medicina de familie, cea din ambulatoriu si medicina dentara ‘sunt deficitare’.

“Sunt la un nivel cu aproximativ 25 – 28% mai mici la medicina de familie, 35% la ambulatoriul de specialitate si la fel de nesatisfacatoare si la stomatologie. (…) Pe baza proiectiei, rezultatul consultarii si negocierilor – sa facem cu aprobarea Ministerului de Finante niste viramente intre domeniile de activitate in asa fel incat practic sa incercam sa reechilibram situatia unde este cea mai deficitara, respectiv medicii de familie, clinicul”, a mai precizat Cristian Celea, potrivit sursei citate.

Acesta a spus ca in 2024 sumele ajung pana in luna septembrie – octombrie. ‘Speranta este aceeasi – rectificare bugetara’, a completat reprezentantul CNAS.

El a afirmat ca in aceasta luna se vor finaliza platile restante pentru serviciile medicale acordate anul trecut.

Etichete: buget CNAS, cristian celea,

autor

Autor: Adriana Pavel

1 Comentarii

  1. Dragos says:

    La votarea bugetului, Ciolacu afirma ca bugetul sanatatii va fi un buget istoric,cu 40% mai mare decat in anul precedent . Se pare ca istoric va fi,dar in sens negativ . Dupa ce au marit salariile la bugetari,dupa ce maresc pensiile (inclusiv cele speciale), dupa ce au angajat in sistemul public zeci de mii de sinecuristi, au ramas fara bani ? Si vor sa-i recupereze de la sanatatea poporului roman ? Noroc ca vin alegerile . Pana la vot , sper sa se convinga cat mai multi …

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: