Stiri medicale

Cele mai solicitate servicii medicale in Romania

Data ultimei actualizari: 30/01/2014

tuseurectalServiciile medicale in oncologie, cardiologie sau ingrijire socio-medicala sunt tot mai solicitate in sistemul de sanatate din Romania. Un studiu realizat de Scoala Nationala de Sanatate Publica, Management si Dezvoltare Profesionala din Bucuresti a aratat ca, in momentul de fata, sistemul romanesc nu poate asigura cererea integrala de servicii medicale.

Serviciile medico-sociale integrate nu sunt furnizate eficient

Rezultatele studiului au aratat ca furnizarea de servicii de sanatate este afectata de sistemul sub-finantat si de alocarea arbitrara a fondurilor intre diferite tipuri de ingrijiri medicale.

Pe de alta parte, cererea pentru servicii medicale este in crestere, mai ales in cardiologie si oncologie.

Studiile arata ca principalele cauze ale decesului in perioada 2004-2009 au fost bolile cardiovasculare si tumorile.

Femeile au fost cele mai afectate de bolile cardiovasculare, in timp ce tumorile au avut valori ridicate in randul barbatilor.

Numar mic de beneficiari ai serviciilor de sanatate la domiciliu

In ceea ce priveste serviciile de sanatate la domiciliu rambursate de catre fondurile de asigurari la mijlocul anului 2009, numarul de beneficiari ai acestor servicii a fost mai mic in comparatie cu cei ai altor servicii medicale.

Rezultatele studiului arata ca, in unele cazuri, raportul intre cererea si oferta de servicii medicale nu este direct proportional.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Autor: Anamaria Blanaru

Anamaria Blanaru Anamaria Blanaru si-a finalizat studiile doctorale in Germania in domeniul Filologie. A urmat cursuri de comunicare si creative thinking la Praga. A publicat studii in publicatii de specialitate nationale si internationale (Viena). Este specialist in web content, comunicare, corporate training si studii hispanice.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.