Cele mai multe spitale atacate cibernetic si-au reluat activitatea

15/02/2024
Cele mai multe spitale atacate cibernetic si-au reluat activitatea

Cele mai multe spitale atacate cibernetic si-au reluat activitatea

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cele-mai-multe-spitale-atacate-cibernetic-si-au-reluat-activitatea/

Ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila, a declarat ca in total au fost atacate cibernetic 26 de unitati medicale, 24 de stat si doua private.  In prezent, cele mai multe dintre acestea si-a reluat activitatea.

“In marea majoritate si-au reluat activitatea. In total au fost 26 de unitati sanitare, dintre care 24 publice si doua private mai mici. Din datele pe care le avem de la Directoratul National pentru Securitate Cibernetica, am discutat chiar acum, inteleg ca majoritatea au reluat activitatea”, a declarat ministrul Alexandru Rafila.

Potrivit acestuia, cel mai important lucru este sa se previna astfel de consecinte.

“Cred ca cel mai important lucru este sa incercam sa prevenim astfel de consecinte pe viitor. Dupa cum stiti, compania Bit Defender a oferit astfel de solutii gratuit pentru un an de zile, dar pana intr-un an de zile digitalizarea pe care o realizam in sistemul de sanatate, care include si spitalele si directiile de sanatate publica si bineinteles trebuie sa includa si Casa Nationala de Sanatate Publica, sper sa ne ofere solutii care sa minimalizeze astfel de consecinte”, a mai precizat ministrul.

DIICOT a transmis ca a deschis un dosar penal, in care sunt efectuate cercetari penale in rem, in legatura cu recentul atac cibernetic care a afectat spitalele din Romania.

Etichete: spitale atacate cibernetic, rafila

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: