Cel mult 6 lingurite de zahar

30/08/2016

Cel mult 6 lingurite de zahar

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cel-mult-6-lingurite-de-zahar/

insulinaAsociatia Americana a Inimii (American Heart Association) a prezentat prima recomandare oficiala cu privire la cantitatea de zahar recomandat pentru copii: copii mai micide 2 ani nu ar trebui sa consume adaos de zahar sub nici o forma, iar copii pana la 18 ani ar trebui sa consume maximum 6 lingurite de zahar adaugat pe zi.

Aceasta recomandare isi propune sa ajute parintii si adolescentii sa aleaga acea combinative de mancariri si bauturi care formeaza dieta copilului astfel incat zaharul adaugat ce se regaseste in acestea (sub multe denumiri) sa nu depseasca 6 lingurite pe zi.

 

Ce este zaharul adaugat

Este orice tip de indulcitor adaugat in procesul de productie a alimentelor. Poate sa fie regasit sub diverse denumiri precum dextroza, fructoza, siropuri, etc.

Alimentele pot contine ingrediente care in mod natural sunt dulci, precum fructele dar recomandarea nu se referim la acestea, ci la indulcitorii adaugati.

 

De ce aceasta recomandare?

Studiile au corelat bolile cardiovasculare – prima cauza de deces la nivel mondial- cu consumul de zahar adaugat. Un studiu publicat in 2014 in JAMA a concluzionat ca oamenii care isi iau intre 17% si 21% din calorii din zaharul adaugat au un risc cu 34% de a muri din cauza bolilor cardiovasculare decat cei care isi iau numai 8% din calorii din zaharul adaugat.

 In America un copil obisnuit consuma de trei ori aceasta cantitate recomandata, de 6 lingurite pe zi.

 Parintii trebuie sa educe gustul copilului spre diete cu mai putin zahar adaugat. Probabil ca va fi o surpriza pentru multi sa afle faptul ca zaharul adaugat se gaseste nu numai in sucuri, prajituri, inghetate si alte deserturi, ci si in multe sortimente de ketchup, sos de friptura, chifle pentru hamburgeri, sosuri pentru salate, mancaruri chinezesti, etc.

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

SARS-CoV 2 ar putea fi declarata boala profesionala pentru salariatii din Sanatate

Se ia in calcul solicitarea unui test Covid pentru cei care vin in Romania din state cu indice mare de infectare

Rusia intentioneaza sa inregistreze al doilea vaccin anti-Covid

Premiera la Brasov: Operatie de protezare valvulara aortica minim invaziva cu bioproteza resilia

Tataru, despre ipoteza unor noi restrictii dupa alegeri: Tine doar de noi daca vom avea un lockdown sau nu