Cel mai modern laborator de analize robotizat din Romania, la Oradea

25/11/2019

Cel mai modern laborator de analize robotizat din Romania, la Oradea

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cel-mai-modern-laborator-de-analize-robotizat-din-romania-la-oradea/

Spitalul Clinic Judetean din Oradea va avea, in vara anului 2020, primul si cel mai modern laborator integrat din sistemul public de sanatate din Romania, realizat printr-un proiect de doua milioane de euro, relateaza Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Primariei Oradea, managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Oradea, doctorul Gheorghe Carp, a anuntat la finalul saptamanii trecute ca s-a semnat contractul de finantare pentru realizarea acestui laborator de analize robotizat.

“Acest laborator integrat va fi cel mai modern din tara. Prin acest proiect se va realiza o linie automatizata pentru laboratorul Spitalului Judetean, cu un sistem de transport rapid al probelor intre sectii si laborator si implementarea de solutii informatice care sa permita furnizarea cat mai rapida a rezultatelor analizelor de laborator. Noul laborator va deservi Spitalul Judetean si Spitalul Municipal, dar, la solicitare, si celelalte unitati medicale de stat din Oradea. Un important beneficiu va fi scaderea timpului necesar efectuarii analizelor medicale, degrevarea resursei umane de activitati recurente, scaderea procentului de erori umane, dar si reducerea costurilor cu pana la 30%”, a declarat managerul Gheorghe Carp, conform sursei citate.

Continut educational:

Curs GRATUIT, 6 EMC:

Managementul hipotiroidismului

Acest laborator va fi realizat in cladirea care se construieste in prezent deasupra Unitatii de Primiri Urgente de la Spitalul Judetean si este ‘un proiect unic in sistemul public de sanatate din tara’.

La inceputul lunii decembrie va demara licitatia pentru realizarea laboratorului robotizat, acesta urmand sa fie functional de la mijlocul anului viitor.

Etichete: laborator analize, laborator medical robotizat, spitalul clinic judetean de urgenta oradea, analize de laborator

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

583 de centre active de vaccinare anti-Covid, in Romania

Valeriu Gheorghita: Persoanele care deservesc activitati esentiale se reprogrameaza pentru vaccinare cu 10 zile

Un medicament dezvoltat in Ungaria ar putea fi eficient in prevenirea complicatilor grave ale virusului SARS-CoV-2

Moderna transmite ca vaccinul anti-Covid produs de companie este eficient si impotriva noilor tulpini de coronavirus

Romania a primit inca 95.940 doze de vaccin de la Pfizer & BioNTech