Cel mai mare regret al fostului ministru al Sanatatii, Ioana Mihaila

14/09/2021
Cel mai mare regret al fostului ministru al Sanatatii, Ioana Mihaila

Cel mai mare regret al fostului ministru al Sanatatii, Ioana Mihaila

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cel-mai-mare-regret-al-fostului-ministru-al-sanatatii-ioana-mihaila/

Fostul ministru al Sanatatii, Ioana Mihaila, a vorbit de cel mai mare regret pe care il are in urma demisiei din fruntea Ministerului Sanatatii, dupa patru luni de mandat. 

“Cel mai mare regret – si de fapt cea mai mare sursa de stres atunci cand a fost demis ministrul anterior – este legat de nefinalizarea proiectelor incepute. Adica, in Ministerul Sanatatii, in orice directie te uiti exista lucruri care pot fi imbunatatite, macar pentru a ajunge la un nivel decent de calitate a serviciilor atat pentru personal si pentru spitale, cat mai ales pentru pacienti. Acesta este cel mai mare regret”, a declarat Ioana Mihaila, fostul ministru al Sanatatii, potrivit Agerpres.

Ea a adauga ca exista numeroase proiecte care au fost demarate in minister, referindu-se la cel mai important pentru pacienti, anume traseul pacientului pentru a primi un diagnostic precoce, in cele mai frecvente boli care afecteaza populatia: screeningul in cancerul de col uterin, cancer de colon si factori de risc cardiovasculari.

Principala satisfactie, a mai completat ea, sunt actele normative care au reglementat piata medicamentelor deficitare.

“Cred ca actele normative care au reglementat piata medicamentelor deficitare sunt cele mai importante. Faptul ca nu au fost crize in aceasta perioada ne arata ca aceste masuri au functionat; nu inseamna ca riscul a disparut, pentru ca riscul de deficit de medicamente este unul permanent, inclusiv in alte tari din Europa si mai sunt multe lucruri de facut. Dar aceste acte care au fost neglijate multa vreme cred ca au fost cea mai mare realizare in aceasta perioada”, a spus Ioana Mihaila.

Intrebata ce va face in viitorul apropiat, Ioana Mihaila spune ca va astepta, deoarece, daca va fi cazul, in functie de negocierile din coalitie, ar dori sa preia din nou functia de ministru al Sanatatii pentru a putea continua proiectele ministerului.

Etichete: ioana mihaila, ministerul sanatatii, piata medicamentelor deficitare

 

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: