Caras Severin: Cel mai mare numar de internari din ultimii 30 de ani pe Sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean Resita

08/02/2017

Caras Severin: Cel mai mare numar de internari din ultimii 30 de ani pe Sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean Resita

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cel-mai-mare-numar-de-internari-din-ultimii-30-de-ani-pe-sectia-de-pediatrie-a-spitalului-judetean-resita/

SISTEM-MEDICAL

Sectia de Pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta Resita este luata cu asalt, pentru ca aici au fost internati, doar in ultimele doua luni, peste 360 de copii.

“As putea spune ca suntem ‘sub asediu’, in conditiile in care se pare ca in ultimele doua luni au fost cele mai multe internari din ultimii 30 de ani, pe Sectia de pediatrie. De la 1 ianuarie si pana in prezent, au fost 363 de internari. Aceasta patologie pediatrica se face din cauza adresabilitatii populatiei pe mai multe paliere. O data, este pentru sindromul de debut ale rujeolei, faringo-amigdalite, infectii acute respiratorii sau altele, care, intr-un final, pot sa duca la rujeola. De aceea, suntem foarte atenti ca acesti pacienti, care, cum inclina spre o patologie rujeolica, sa-i transferam imediat la boli infectioase. Pe de alta parte, este vorba de o recrudescenta a infectiilor acute respiratorii, iar in mai mica masura, sunt complicatiile post-rujeolice, cum ar fi pneumonia. In ultimul timp se pare ca apare un tropism al rujeolei spre bariera cefalica. Aici a fost vorba de 30 de reinternari, dupa rujeola, pe Sectia Pediatrie’, a declarat Dumitru Secasan, managerul Spitalului Judetean de Urgenta Resita, citat de Agerpres.

Printre cei care s-au adresat medicilor, au fost pacienti de peste zece ani, cu patologie care nu era suspicioasa de a fi infectioasa, care au fost repartizati si in alte zone ale Spitalului judetean, cum ar fi, de exemplu, la Sectia ORL, pentru faringo-amigdalite, care este specifica acestei specialitati.

Tot conform conducerii Spitalului Judetean de Urgenta Resita, doar in luna ianuarie au fost inregistrate 164 de cazuri cu rujeola, care au necesitat internare. Acestea apar pe doua paliere, la pacienti intre doua luni si zece ani si la pacienti intre 15 si 30 de ani. Cu toate acestea, spitalul nu este inca in imposibilitatea de a acorda asistenta medicala acestor pacienti.

“In aceasta perioada, a aparut o crestere a cazurilor de rujeola in zona Moldova Noua, dupa ce, cele din Bocsa si Resita s-au mai restrans”, a mai afirmat Secasan, conform Agerpres.

De asemenea, el mai precizeaza ca a solicitat ca rezultatele probelor biologice recoltate in a doua zi de internare a pacientului cu rujeola sa fie comunicate, in timp real.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: