Cel mai avansat robot de chirurgie ortopedica din lume, la SCJU “Sf Apostol Andrei” Constanta

22/02/2024
Cel mai avansat robot de chirurgie ortopedica din lume, la SCJU “Sf Apostol Andrei” Constanta

Cel mai avansat robot de chirurgie ortopedica din lume, la SCJU “Sf Apostol Andrei” Constanta

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cel-mai-avansat-robot-de-chirurgie-ortopedica-din-lume-la-scju-sf-apostol-andrei-constanta/

Cel mai avansat robot de chirurgie ortopedica din lume este utilizat, acum, si la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta “Sf Apostol Andrei” Constanta.

Sistemul de genunchi ROSA este, practic, un asistent chirurgical robotizat dezvoltat in scopul de a le permite medicilor sa efectueze interventii chirurgicale la cel mai inalt grad de precizie. Tehnologia de ultima generatie dispune de un software avansat de imagistica si planificare care permite crearea unui plan chirurgical personalizat si precis, bazat pe anatomia unica a pacientului, transmite unitatea sanitara intr-un comunicat de presa.

Totodata, Rosa ofera date intraoperatorii in timp real, ajutand medicul sa actioneze in functie de informatia primita si sa plaseze implantul, echilibrand tesuturile moi, in moduri care depasesc chirurgia clasica si pe care instrumentele conventionale nu au cum sa le asigure.

La Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, cel mai nou si performant sistem de chirurgie robotica a genunchiului are deja la activ o serie de interventii chirurgicale realizate cu succes.

“Este cea mai inalta tehnologie de care puteam beneficia, o tehnologie care se foloseste de 4 ani in America si de numai 2 ani in Europa. Este o experienta complexa pe care orice profesionist si-ar dori-o. Sunt mandru sa marturisesc faptul ca in cadrul sectiei noastre absolut toti medicii au participat la instruire si efectueaza interventii chirurgicale cu acest echipament revolutionar. Medicina inseamna evolutie iar noi continuam sa evoluam. Nimic nu ar fi fost posibil fara sprijnul conducerii Spitalului Judetean Constanta, a carei grija permanenta a fost sa sprijine financiar actul medical si sa-l aduca la cele mai inalte standarde”, a declarat S.L. Dr. Bogdan Obada, medic sef al sectiei clinice Ortopedie Traumatologie din cadrul SCJU Constanta.

Robotul Rosa este destinat, exclusiv, interventiilor chirurgicale de protezare a genunchiului.

De asemenea, unitatea medicala mai precizeaza faptul ca atat tratamentul chirurgical cat si protezele implantate cu aceasta tehnologie sunt gratuite pentru pacienti, in baza biletului de trimitere, fiind decontate de catre Casa de Asigurari de Sanatate, in cadrul Programului National de Ortopedie.

Etichete: SCJU Constanta, chirurgie ortopedica, robot chirurgie ortopedica, robotul ROSA

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: