Cei mai multi angajati din Romania se declara ingrijorati de cresterea numarului de cazuri Covid-19

03/08/2020
Cei mai multi angajati din Romania se declara ingrijorati de cresterea numarului de cazuri Covid-19

Cei mai multi angajati din Romania se declara ingrijorati de cresterea numarului de cazuri Covid-19

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cei-mai-multi-angajati-din-romania-se-declara-ingrijorati-de-cresterea-numarului-de-cazuri-covid-19/

Mai bine de jumatate (55%) dintre angajatii romani se declara foarte ingrijorati de cresterea numarului de imbolnaviri cauzate de coronavirus, dar nu considera ca ar trebui reintrodusa starea de urgenta, potrivit unui sondaj realizat de platforma de recrutare BestJobs.

Cei mai multi dintre respondenti (47%) sunt de parere ca o noua stare de urgenta ar distruge economia, iar alti 10% spun ca situatia nu este inca atat de grava. 36% dintre angajatii romani considera, insa, ca e nevoie de masuri mai drastice pentru a limita raspandirea virusului, relateaza Agerpres.

“Cresterea numarului de cazuri de Covid-19 din ultima luna este cauzata de nerespectarea regulilor de igiena si distantare sociala, considera 58% dintre angajatii care au raspuns sondajului BestJobs si doar 15% cred ca de vina ar fi autoritatile, care nu au impus reguli mai stricte si nu au asigurat respectarea lor. In acest context, 61% dintre angajatii romani se asteapta ca numarul de cazuri active sa creasca in continuare”, mai arata sondajul.

Majoritatea angajatilor spun ca iau masuri proprii de precautie atunci cand ies din casa sau merg in spatii inchise: poarta masca (84%), se spala des pe maini (73%), evita locurile aglomerate (70%), isi dezinfecteaza mainile ori de cate ori intra in contact cu obiecte sau suprafete din afara casei (63%) si evita sa atinga nasul, gura si ochii cu mainile nedezinfectate (58%).

De asemenea, si companiile continua sa impuna reguli pentru a preveni raspandirea virusului si iau masuri pentru protectia angajatilor.

De asemenea, aparitia unor cazuri confirmate de Covid-19 in randul colegilor de serviciu reprezinta un motiv de ingrijorare pentru doar aproximativ 10% dintre participantii la sondajul BestJobs.
Aproape 82% dintre ei spun insa ca in compania pentru care lucreaza nu a fost confirmat niciun caz pana acum, iar in cazul a 9% dintre respondenti, au fost depistate doar unul-doua cazuri de imbolnavire cu coronavirus in companie. Putin peste 4% vorbesc despre trei-patru cazuri, iar sub 3% sustin ca au fost cinci-zece cazuri in firma, mai relateaza sursa citata.

Sondajul a fost efectuat in perioada 20 – 30 iulie 2020, pe un esantion de 952 de utilizatori de internet din Romania.

Etichete: cazuri covid-19, efecte pandemie, epidemie coronavirus romania

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: