Cea mai noua tehnica de radioterapie pentru tratarea cancerului, disponibila intr-un spital de stat

18/11/2014

Cea mai noua tehnica de radioterapie pentru tratarea cancerului, disponibila intr-un spital de stat

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cea-mai-noua-tehnica-de-radioterapie-pentru-tratarea-cancerului-disponibila-intr-un-spital-de-stat/

Vaccinul pediatric hexavalent HexyonHexacima a fost aprobat in EuropaCea mai performanta tehnica de radioterapie disponibila in lume la ora actuala, pusa la dispozitia pacientilor cu cancer de catre specialistii Institutului Oncologic de la Iasi.

Institutul Regional de Oncologie Iasi este singura unitate medicala de stat din tara care poate pune la dispozitia pacientilor o tehnica noua de radioterapie, IMRT-VMAT, considerată a fi cea mai performantă din lume la ora actuala.  

“Ca spital de stat, noi suntem singurul din tara care beneficiem de aceasta tehnica, iar tratamentul este decontat de Casa de Asigurari. In unele clinici si institutii private din alte orase, stiu ca se mai foloseste”, a declarat  pentru Formare Medicala, Mirela Grosu, managerul Institutului Regional de Oncologie din Iaşi.

Aceasta tehnica este atat de speciala si eficienta pentru ca este destinata tratamentului pacientilor cu un anumit timp de tumori cerebrale sau din sfera ORL.

“Tehnica este folosita mai ales pentru acei bolnavi cu tumori localizate in zone sensibile, care nu pot fi tratate cu radioterapia clasica.  Aceasta tehnica ofera posibilitatea de a modifica debitul dozei de radiatie chiar in timpul iradierii si de a radia exact tumoarea, fara a afecta tesutul din jur”, a declarat pentru Formare Medicala,  Dr. Anca Munteanu, seful Departamentului de Radioterapie din cadrul Institutului Oncologic Iasi.

Tehnica de radioterapie  IMRT-VMAT este introdusa in uz de circa doua saptamani la Iasi si deja de aceasta beneficiaza sapte pacienti din zona Moldovei.

Bineinteles, aici pot veni la tratament bolnavi si din alte orase ala tarii, au precizat si reprezentantii institutiei.
 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Doua mutatii noi ale coronavirsului SARS-CoV-2 descoperite in SUA

Studiu: Covid-19 ar putea evolua intr-o boală sezoniera

INSP: Peste 30.500 de cazuri de infectii respiratorii acute in ultima saptamana de raportare

Ministrul Sanatatii: In Romania se administreaza 6 doze de vaccin anti-Covid dintr-un flacon

Klaus Iohannis s-a vaccinat impotriva Covid-19: Acest vaccin este sigur, eficient si recomand tuturor vaccinarea