Propunere CE: Valabilitate certificat Covid, fara booster, limitata la 9 luni

25/11/2021

Propunere CE: Valabilitate certificat Covid, fara booster, limitata la 9 luni

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ce-valabilitatea-certificatului-covid-fara-doza-booster-limitata-la-9-luni/

Comisia Europeana a propus ca, incepand din 10 ianuarie, valabilitatea certificatului verde sa fie limitata la 9 luni dupa vaccinarea anti-COVID cu schema completa si a deschis, de asemenea, posibilitatea prelungirii acestei valabilitati dupa administrarea dozei booster, relateaza agentiile internationale de presa.

Asadar, in lipsa administrarii dozei booster, valabilitatea certificatului verde va inceta dupa noua luni de la incheierea schemei complete de vaccinare alcatuite din doua doze (sau o doza pentru vaccinul Johnson&Johnson), daca statele UE aproba aceasta propunere a Comisiei Europene, realateaza si Agerpres.

”Comisia ar putea, la nevoie, sa propuna o perioada corespunzatoare de valabilitate de asemenea pentru certificatele de vaccinare emise dupa un booster”, adauga executivul comunitar.

Comisarul european pentru justitie, Didier Reynders, a prezentat detaliile acestei recomandari, mentionand ca Bruxellesul propune extinderea certificatului de vaccinare si dupa vara viitoare ”ca masura pentru a facilita libera circulatie in siguranta” in interiorul UE, noteaza AFP.

Ideea este ca toate statele membre ale UE sa instituie administrarea dozei booster la sase luni dupa schema completa de vaccinare anti-COVID-19, intrucat, in prezent, este in general recunoscut faptul ca eficacitatea primei vaccinari complete scade la capatul a sase luni, a explicat Reynders.

Dar, subliniaza el, ”aceasta perioada suplimentara de trei luni ar trebui sa le permita sa se organizeze”, lasand astfel o marja de adaptare pentru campaniile de vaccinare ale statelor membre, a mai adaugat comisarul european, potrivit surselor citate.

Etichete: certificat verde covid, valabilitate certificat verde, valabilitate certificat verde schema completa, doza booster

 

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: