Ce trebuie sa faca persoanele vaccinate cu Johnson & Johnson dupa doza de rapel (booster)?

28/12/2021
Ce trebuie sa faca persoanele vaccinate cu Johnson & Johnson dupa doza de rapel (booster)?

Ce trebuie sa faca persoanele vaccinate cu Johnson & Johnson dupa doza de rapel (booster)?

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ce-trebuie-sa-faca-persoanele-vaccinate-cu-johnson-johnson-dupa-doza-de-rapel-booster/

STS a adaptat sistemul informatic de eliberare a certificatelor digitale COVID potrivit noilor norme de codificare a certificatelor de vaccinare.

Astfel, responsabilii campaniei de vaccinare anti-Covid recomanda persoanelor vaccinate cu Johnson&Johnson si care au facut doza de rapel (booster) sa isi genereze un nou certificat digital UE privind COVID pe platforma https://certificat-covid.gov.ro.

Pe noul certificat, la sectiunea „Numarul dintr-o serie de vaccinari / doze si numarul total de doze din serie” va aparea 2/1.

“De asemenea, va reamintim ca dupa efectuarea dozei de rapel (booster), certificatul nu se actualizeaza automat si trebuie sa intrati in platforma https://certificat-covid.gov.ro si sa generati un nou certificat.”, se precizeaza pe plantforma RO Vaccinare, marti, intr-un comunicat de presa.

Conform noilor specificatii, certificatele de vaccinare se marcheza astfel:

  •  3/3 pentru o doza de rapel in urma unei serii primare de vaccinare de 2 doze;
  •  2/1 pentru o doza de rapel in urma unei vaccinari cu doza unica.

Pana in data de 24 decembrie 2021, in Romania au fost generate 10,5 milioane de certificate digitale UE privind COVID-19, prin intermediul platformei dezvoltate de STS. Dintre acestea, 91% au reprezentat certificate de vaccinare impotriva COVID-19.

Potrivit sursei citate, STS – Serviciul de Telecomunicatii Speciale este in permanenta legatura cu autoritatile europene care administreaza sectiunea tehnica a sistemului informatic pentru certificate digitale COVID-19 si asigura implementarea la nivelul Romaniei a noilor reglementari europene si nationale venite in sprijinul cetatenilor si al personalului medical.

Etichete: rapel Johnson & Johnson, booster Johnson & Johnson, certificat vaccinare Johnson & Johnson

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: