Ce solutie se propune pentru accesul populatiei la tratament

11/11/2013

Ce solutie se propune pentru accesul populatiei la tratament

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ce-solutie-se-propune-pentru-accesul-populatiei-la-tratament/

poza pastile pentru durereAccesul populatiei la tratament va fi sustinuta printr-o noua masura propusa de Ministerul Sanatatii si Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice din Romania (APMGR). Aceasta masura consta intr-o taxa clawback diferentiata, care va incuraja consumul de medicamente generice.
Ce beneficii are aceasta noua masura de accesibilizarea a tratamentului

Masurile asupra carora au cazut de acord Ministerul Sanatatii si reprezentantii APMGR includ calculul diferentiat al taxei clawback pentru medicamente iesite de sub brevet si echivalentele lor generice. La aceste masuri se adauga revizuirea sistemului de stabilire a pretului pentru medicamentele generice.

Calculul diferentiat al contributiei pentru medicamente

Ministerul Sanatatii va publica un proiect de modificare a mecanismului de plata a taxei clawback. Aceasta se refera la calculul diferentiat al contributiei pentru medicamentele iesite de sub brevet si echivalentele lor generice in raport cu medicamentele originale aflate sub protectia brevetului.

Un nou mod de stabilire a pretului medicamentelor

Ministerul Sanatatii si reprezentantii APMGR au stabilit ca, pana pe 1 decembrie, sa gaseasca o noua modalitate de stabilire a pretului medicamentelor generice.

In acest fel, se doreste eliminarea “discriminarii” aplicate medicamentelor generice prin dubla referentiere a pretului, prin compararea cu 12 tari de referinta si raportarea la 65% din pretul medicamentului original.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: