Ce raspuns a oferit Ministerului Sanatatii la solicitarea de suplimentare a fondurilor alocate cabinetelor de medicina familiei

22/08/2018

Ce raspuns a oferit Ministerului Sanatatii la solicitarea de suplimentare a fondurilor alocate cabinetelor de medicina familiei

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ce-raspuns-a-oferit-ministerului-sanatatii-la-solicitarea-de-suplimentare-a-fondurilor-alocate-cabinetelor-de-medicina-familiei/


Ministerul Sanatatii a raspuns adresei prin care Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) a solicitat suplimentarea fondurilor alocate cabinetelor de medicina familiei la rectificarea bugetara 2018.

Continut educational:

“In opinia Ministerului Sanatatii finantarea cabinetelor de medicina familiei pentru anul 2018 este adecvata, nemaifiind necesara o suplimentare la rectificarea bugetara? Unde sunt alocate totusi fondurile suplimentare acordate Sanatatii la rectificare?”, scriu reprezentantii FNPMF pe o retea de socializare.

Raspunsul Ministerului Sanatatii poate fi citit integral AICI.

Citeste siMedicii de familie solicita alocarea de sume suplimentare pentru CNAS cu destinatia Medicina de Familie

Autor: FormareMedicala.ro

4 Comentarii

 1. DAN STANESCU says:

  Felicitari distinsilor colegi pentru opinii.Despre finantarea MF numai de bine.Propun sa mai cedam cateva procente in favoarea spitalelor , sa restituim cabinetele in integrum primariilor sau vechilor proprietari adica fara elementele adaugate de noi din propriile fonduri , sa cedam asistentele ca tot sunt bine pregatite , obisnuite cu sistemul informatic si sa trecem pe un salariu minim pe economie , platiti din mila publica ,
  Asta ar fi o varianta.Sau poate in sfarsit tratam sistemul cum merita in sensul ca diferenta intre valoarea reala a serviciilor medicale si mizeriile platite de casa de asigurari se vor factura pacientilor iar acestia sa recupereze banii de la asigurari in acest sens pacientii devenind constienti ca nu exista gratuitate in sistemul medical.
  sigur ar mai fi si varianta unei plati formale la admiterea in cabinet si in acest sens propun o coplata de minim 5 euro/pacient (calculul este simplu si ne-ar putea dubla veniturile fara mare deranj pentru toti cei ce ar trebui sa gaseasca solutii).
  Daca niciuna din aceste propuneri nu pare fezabila atunci propun sa vindem asistenta primara oricarei tari ce ne poate prelua in grup (Burkina Faso , Gambia etc) si unde am putea fi respectati.

 2. Valentin PANTEA says:

  Se vede ca cei de la guvernare nu pricep sau nu vor sa priceapa rostul MF. MF este cea care rezolva cele mai multe cazuri medicale cu cele mai putine resurse. MF este singura specialitate medicala care primeste cazurile medicale netriate, care se poate ocupa atat de cei nou-nascuti cat si de longevivi. MF este singura specialitatea medicala care poate trata atat cazuri din toata patologia medicala. Prin toate aceste actiuni, MF este specialitatea medicala care face economii sistemului medical. Dar, faptul ca medicii de familie sunt economici, nu inseamna ca trebuie sa fie platiti la 1/2 fata de ceilalti medici.
  La ora actuala se bate toba pe resurse si pe modul in care sunt ele cheltuite, dar nici un guvernant nu-si bate capul cum este utilizate resursa MF. Este pacat ca medicii de familie sunt obligati sa plece din tara in conditiile in care avem deficit de medici de familie in tara. Si sa stiti ca medicii de familie sunt bine primiti si apreciati (atat financiar cat si profesional) in tarile UE.

 3. Francu Mihaela Carmen says:

  Bine spus!
  Eu fac parte din grupa de medici cu 30 de ani vechine in sistem ; din pacate colegii de varsta mea nu gandesc ca dvs, ar trebui sa luptam pentru specialitatea noastra si pentru demnitatea profesiei noastre!
  Nu ar trebui ca numarul de asigurati din lista sa dicteze modalitatea noastra de comportament cu pacientii si nici sa acceptam modul in care se poarta cu noi pacientii : considera ca au dreptul la orice si orcand !
  Si DA , este jenant ce salarii primesc asistentele noastre dar este la fel de jenanta si situatia noastra de a fii secretarii altor specialitati si executantii restrictiilor puse de casa de sanatate in modalitatea de a ne profesa specialitatea !
  Si inca un DA ; dupa 30 de ani as alege aceeasi specialitate!
  Consider ca din 600 de consultatiipe luna ( nu 20 cat plateste casa) 500 sunt rezolvate de noi la cabinet !!!

 4. GAVRILIU EUGEN says:

  Nu inteleg de ce trebuie sa va rugati, sa argumentati, sa va enervati.Casa de sanatate atit ofera iar celor ce nu le convine pretul ,nu trebuie sa furnizeze servicii ( ca la piata), cine are nevoie de servicii le va cumpara . Este contract intre casa si asigurati-NU, casa da socoteala asiguratilor despre serviciile oferite prin contractare cu CMI-urile? De ce va erijati in reprezentantii asiguratilor. Consider ca altfet trebue abordata problema. Orice activitate trebue sa aduca profit, altfel dispare.Faceti distinctie intre caracterul umanitar al profesiei , voluntariat si viitorul firmei dv.Sunteti liberi sa faceti ce doriti.

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

A inceput vaccinarea anti-Covid a copiilor din grupa 5 – 11 ani

Pfizer/BioNTech: Studii clinice pentru un vaccin impotriva Omicron

Prelungirea acordului romano-italian in domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice

Ministerul Sanatatii: 31,71% grad de pozitivare a testelor Covid

DSP Prahova face apel pentru detasarea de cadre