CE: Propunere de extindere a folosirii certificatului verde pana la 30 iunie 2023

03/02/2022
CE: Propunere de extindere a folosirii certificatului verde pana la 30 iunie 2023

CE: Propunere de extindere a folosirii certificatului verde pana la 30 iunie 2023

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ce-propunere-de-extindere-a-folosirii-certificatului-verde-pana-la-30-iunie-2023/

Comisia Europeana propune ca folosirea certificatului digital sa fie extinsa pana la 30 iunie 2023, in vederea inlesnirii calatoriilor in interiorul blocului comunitar, transmite agentia EFE.

Regulamentul aflat acum in vigoare prevede o valabilitate a a certificatui verde pana pe 30 iunie 2022.

”Virusul inca circula, este prevalent in UE si trebuie sa fim pregatiti pentru noi cresteri (ale numarului de infectari) in a doua jumatate a anului sau pentru aparitia unor noi variante” ale coronavirusului, a declarat un purtator de cuvant al Comisiei Europene, Christian Wigand, potrivit Agerpres.

In aceasta noua propunere, Comisia Europeana a mai cerut si includerea anumitor teste antigen printre testele pentru care sa poata fi emis certificatul verde.

De asemenea, o alta propunere are in vedere garantarea ca certificatele de vaccinare mentioneaza numarul total corect al dozelor administrate in orice stat membru al UE, nu doar in tara care emite certificatul, intrucat uneori apar astfel de neconcordante pe certificatele persoanelor care nu fac toata schema de vaccinare in aceeasi tara, mai relateaza surele citate.

Executivul comunitar a cerut Consiliului UE si Parlamentului European sa sprijine propunerea de revizuire a regulamentului, astfel incat noile prevederi sa intre in vigoare inainte de 30 iunie 2022.

Etichete: certificat digital covid,valabilitate certificat verde,

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: