Stiri medicale

Ce mesaj le-a transmis studentilor rectorul UMF “Carol Davila” Bucuresti

Data ultimei actualizari: 01/10/2013

poza conferinta UMF Carol DavilaPe 1 octombrie, la festivitatea de deschidere a anului universitar 2013-2104 la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti, conducerea institutiei a transmis mesaje de bun-venit si de incurajare pentru noii studenti.

Medicina – “o profesie care poate face oameni sanatosi si totodata fericiti”

La deschiderea noului an universitar, Acad. Ioanel Sinescu, rectorul UMF “Carol Davila”, Bucuresti, i-a asigurat pe studenti ca vor avea “o temelie solida, o baza stabila” prin cursurile universitatii.

In acelasi timp, rectorul institutiei le-a subliniat studentilor importanta si responsabilitatea pe care o implica viitoarea profesie de medic.

“Aveti sansa sa descoperiti o profesie fara limite din care puteti sa faceti o arta. Ati ales o profesie in care mediocritatea si incompetenta nu au loc, o profesie unde nu exista nicio scuza”, a precizat Acad. Ioanel Sinescu.

Prezenta UMF “Carol Davila” in top 500 al universitatilor din lume

La festivitatea de deschidere, rectorul universitatii a specificat unul din obiectivele centrale ale universitatii.

“Dorinta mea este ca UMF “Carol Davila”, cu atat de bogata traditie si cu atatea personalitati coplesitoare, sa acceada intr-un viitor nu foarte indepartat, in topul 500 universitati din lume”, a adaugat Acad. Ioanel Sinescu.

Studentii au fost incurajati de catre Prof. Dr. Adrian Streinu-Cercel, Presedintele Senatului Universitatii, sa foloseasca noua tehnologie (smartphone, tablet, i-pad) pentru a se pregati la cursuri.

In afara conducerii universitatii “Carol Davila”, sefa promotiei 2007-2010 le-a impartasit studentilor experienta sa ca student.

Facultatea de Medicina este cea in care trebuie sa muncim cel mai mult. In fiecare zi, la spital, am invatat de la pacienti si de la medici ca viata nu este a noastra, este doar un dar minunat care trebuie pretuit”, a precizat Serban Andreea, sefa de promotie.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Autor: Anamaria Blanaru

Anamaria Blanaru Anamaria Blanaru si-a finalizat studiile doctorale in Germania in domeniul Filologie. A urmat cursuri de comunicare si creative thinking la Praga. A publicat studii in publicatii de specialitate nationale si internationale (Viena). Este specialist in web content, comunicare, corporate training si studii hispanice.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.