Ce medicamente cu risc de toxicitate vor fi retrase de pe piata

19/11/2013

Ce medicamente cu risc de toxicitate vor fi retrase de pe piata

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ce-medicamente-cu-risc-de-toxicitate-vor-fi-retrase-de-pe-piata/

Tetrazepamul a fost retras de pe piataCinci medicamente care au la baza substanta activa ketoconazol vor fi retrase de pe piata, in urma deciziei luate in luna octombrie la nivelul Comisiei Europene pe baza recomandarilor facute de Agentia Europeana a Medicamentului si comitetele de specialitate.

De ce vor fi retrase medicamentele

Cele cinci medicamente care vor fi retrase de pe piata sunt comprimate cu administrare orala care au la baza ketoconazol (antifungic si antimicotic), conform declaratiilor purtatorului de cuvant al Agentiei Nationale a Medicamentului (ANM), Anca Cuprariu.

Gradul mare de toxicitate a acestor medicamente este principalul argument de retragere de pe piata.

Anca Cuprariu a justificat retragerea de la vanzare a acestor medicamente si prin faptul ca exista pe piata medicamente din clasa azoli cu mai putina toxicitate.

Comisia Europeana a Medicamentului a recomandat scoaterea din comercializare a medicamentelor care au la baza ketoconazol argumentand ca efectul negativ pe care il au aceste medicamente asupra ficatului este mai mare decat beneficiile in tratarea infectiilor fungice (conform www.ema.europa.eu).

In cat timp vor fi scoase de pe piata aceste medicamente

Conform precizarilor purtatorului de cuvant al ANM, medicamentele vor fi scoase de pe piata in aproximativ o luna.

“Este un proces in derulare. La nivelul intregii tari procesul de retragere de pe piata se va finaliza in aproximativ o luna”, a precizat Anca Cuprariu.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: