Ce mai recenta actualizare a listei cu Protocoale Terapeutice (CNAS /MS)

30/08/2021
Ce mai recenta actualizare a listei cu Protocoale Terapeutice (CNAS /MS)

Ce mai recenta actualizare a listei cu Protocoale Terapeutice (CNAS /MS)

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ce-mai-recenta-actualizare-a-listei-cu-protocoale-terapeutice-cnas-ms/

Ultima actualizare a listei Protocoalelor Terapeutice realizate de Casa Naationala de Asigurari de Sanatate si Ministerul Sanatatii cuprinde 35 de noi substante.

Dintre acestea, zece pot fi prescise de medicii de familie, unele in situatii speciale, adica doar de catre medicii desemnati conform Normelor tehnice de realizare a programelor nationale de sanatate curative.

Lista protocoalelor terapeutice aprobate in luna iulie 2021, cuprinde indicatii terapeutice pentru: insuficienta pancreatica, imbunatatirea controlului glicemic la pacientii cu diabet zaharat tip 2, cistinoza nefropatica, prevenirea accidentului vascular cerebral si a emboliei sistemice la pacientii adulti cu fibrilatie atriala non-valvulara si cu unul sau mai multi factori de risc, hemofilia A congenitala, tromboembolismul venos, sindrom coronarian acut sau cronic, hipercolesterolemie primara, etc.

Lista Protocoalelor Terapeutice aprobate prin ordinul MS/CNAS nr 1098/647/2021‐ iulie 2021, inclusiv cu indicatiile terapeutice complete, poate fi vazuta AICI.

Etichete: protocoale terapeutice, lista protocoale terapeutice

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: