CE limiteaza valabilitatea certificatului verde fara doza booster pentru calatoriile in UE

21/12/2021
CE limiteaza valabilitatea certificatului verde fara doza booster pentru calatoriile in UE

CE limiteaza valabilitatea certificatului verde fara doza booster pentru calatoriile in UE

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ce-limiteaza-valabilitatea-certificatului-verde-fara-doza-booster/

Comisia Europeana a decis limitarea la noua luni a valabilitatii certificatului verde pentru calatoriile intra-europene dupa vaccinarea anti-COVID-19 cu schema completa alcatuita din doua doze sau o doza in cazul vaccinului Johnson & Johnson. Masura vine si pentru a incuraja vaccinarea cu doza a treia, doza ‘booster’ sau de ‘supra-rapel’, potrivit anuntat executivul comunitar, conform agentiilor internationale de presa.

Masura va fi aplicata din 1 februarie si este obligatorie pentru toate statele membre ale UE, daca ea nu va fi respinsa de o majoritate calificata a acestora sau de un vot majoritar impotriva in Parlamentul European (PE). Dar Comisia Europeana, care s-a consultat in prealabil cu statele membre si cu PE, se declara increzatoare ca aceasta decizie va fi aprobata, relateaza si Agerpres.

Aceasta reglementare privind certificatul verde se va aplica numai pentru calatoriile intra-comunitare, deciziile privind folosirea acestui certificat in alte scopuri pe plan intern (accesul in restaurante, la concerte sau la alte evenimente) revenind fiecarui stat membru.

Limitarea la noua luni a valabilitatii certificatului de vaccinare in lipsa dozei de supra-rapel a fost propusa luna trecuta de Comisia Europeana, tinand cont de orientarile Centrului European pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (ECDC), care a recomandat administrarea dozei ‘booster’ odata cu trecerea a sase luni de la incheierea schemei complete de vaccinare, intrucat eficacitatea vaccinului scade in acest timp.

Etichete: valabilitate certificat verde, certificat verde calatorii UE, certificat verde doza booster

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: