Stiri medicale

Ce judet inregistreaza o lipsa a medicilor de familie

Data ultimei actualizari: 09/12/2013

snmfarticolComisia care s-a reunit la finalul lunii noiembrie la Casa de Asigurari de Sanatate Vrancea a stabilit ca in acest judet necesarul de medici de familie raportat la numarul de beneficiari ai pachetelor de servicii medicale nu este acoperit. Astfel ca din cei 193 de medici de familie de care este nevoie in judetul Vrancea, exista in prezent 155 de medici.

Localitati in care nu exista medici de familie pe post

Pana in prezent s-a stabilit ca este nevoie de inca 38 de medici de familie pentru a acoperi necesarul de medici la nivelul judetului Vrancea.

Numarul de medici de familie a fost stabilit in functie de numarul de locuitori, numarul existent de medici precum si de numarul de asigurati prevazut de contractul cadru avand in vedere posibilitatea incheierii contractului cu CAS Vrancea.

Astfel ca exista 5 localitati unde medicii de familie tineri au posibilitatea sa-si deschida propriul cabinet: Paulesti, Boghesti, Naruja, Spulber, Negrilesti.

Motivul principal al lipsei medicilor de familie pe post in aceste localitati este distanta mare la care se situeaza fata de oras.

Pe langa aceste localitati, este nevoie de medici de familie si in alte localitati unde exista totusi o parte din numarul necesar de medici.

Cum este asigurata asistenta medicala in localitatile fara medic de familie

In localitatile in care nu exista medici de familie pe post, asistenta medicala este asigurata de medici de familie din localitatile limitrofe.

In aceste cazuri, medicii de familie si-au deschis puncte secundare de lucru cu un program stabilit.

Sursa: www.ziaruldevrancea.ro

Autor: Anamaria Blanaru

Anamaria Blanaru Anamaria Blanaru si-a finalizat studiile doctorale in Germania in domeniul Filologie. A urmat cursuri de comunicare si creative thinking la Praga. A publicat studii in publicatii de specialitate nationale si internationale (Viena). Este specialist in web content, comunicare, corporate training si studii hispanice.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.