Ce afectiuni poate preveni activitatea fizica iarna

15/01/2014

Ce afectiuni poate preveni activitatea fizica iarna

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ce-afectiuni-poate-preveni-activitatea-fizica-iarna/

activitate-fizica-iarnaIn timpul sezonului rece exista tendinta de a renunta la miscarea fizica in aer liber sau la activitatile sportive practicate in timpul verii. Specialistii recomanda ca pacientii sa fie incurajati sa nu renunte la activitatea fizica si sa fie informati de beneficiile pe care le are in prevenirea multor afectiuni dar si pentru o stare psihica buna.

Exercitii fizice recomandate acasa

Daca temperaturile scazute nu reprezinta o motivatie de a iesi din casa si de a face macar cele 30 de minute de miscare zilnica, specialistii recomanda o serie de exercitii care pot mentine un stil de viata sanatos.

Programul recomandat de NHS propune urmatoarele exercitii: 6 minute de incalzire, 10 minute de exercitii cardio, 10 minute de tonifiere, 10 minute de exercitii pentru picioare, muschi, interval de stretching dupa terminarea exercitiilor.

De ce este recomandata miscarea

Conform NHS, activitatea fizica poate sa sustina un sistem imunitar mai puternic si sa reduca riscul aparitiei tusei sau a racelii.

De asemenea, exista tendinta ca in timpul iernii unele persoane sa manance mai mult decat vara atunci cand dieta e preponderant lejera, datorita fructelor si legumelor disponibile.

Un program de exercitii fizice zilnic va contribui direct la prevenirea obezitatii si supraponderalitatii si a bolilor care deriva, precum boli cardiovasculare, hipertensiune, diabet.

Medicii insista asupra nevoii de activitate fizica pe langa o dieta sanatoasa nu doar pentru preventia bolilor.

O persoana care face sport va fi mult mai energica si eficienta astfel in activitatile care implica atat efort fizic, cat si intelectual.

Masuri suplimentare de siguranta in activitatile fizice iarna

Pacientii trebuie avertizati asupra riscurilor care pot aparea in desfasurarea activitatii fizice in lipsa luminii naturale.

Specialistii recomanda masuri suplimentare de protectie. In cazul persoanelor care alearga seara, se recomanda haine sau vesta reflectorizanta pentru evitarea posibilelor accidente rutiere.

In aceste cazuri, este recomandat ca persoana in cauza sa nu asculte muzica in casti pentru a auzi eventualele atentionari.

In acelasi timp, medicii nu recomanda exercitiile fizice daca pacientul are febra. In acelasi timp, o persoana care are astm si alearga in timpul unor temperaturei scazute poate sa-si inrautateasca simptomele.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: