Ce afectiuni majore provoaca statul la birou mult timp

30/01/2014

Ce afectiuni majore provoaca statul la birou mult timp

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ce-afectiuni-majore-provoaca-statul-la-birou-mult-timp/

afectiuni-inactivitatePersoanele care stau la birou cea mai mare parte din zi au un risc crescut de a avea hipertensiune, un nivel ridicat al colesterolului si sunt de doua ori mai predispuse sa faca boli cardiovasculare. Pe de alta parte, studiile au asociat statul la birou cu un risc mai mare de a face cancer de colon sau cancer endometrial.

Afectarea circulatiei sangelui la nivelul picioarelor

O pozitie indelungata la birou poate afecta circulatia la nivelul picioarelor. Persoanele care stau mult la birou se pot confrunta mai tarziu cu varice, glezne inflamate si chiar tromboza venelor.

Specialistii considera ca, daca se sta foarte mult timp la birou, intreaga activitate a corpului incetineste, inclusiv cea a creierului. Expertii explica faptul ca, in momentul in care suntem activi, miscarea musculara pompeaza sangele si oxigenul spre creier.

Foarte cunoscute sunt afectiunile coloanei in cazul unei persoane care isi petrece ziua la birou. In acelasi timp, specialistii avertizeaza asupra riscului de hernia de disc lombara.

Inactivitatea poate afecta creierul si inima

Un nou studiu publicat in “The Journal of Comparative Neurology”, citat de nytomes.com, a aratat ca inactivitatea poate modifica forma unor neuroni, afectand nu doar creierul, ci si inima.

Modificarea neuronilor in acest caz stimuleaza in exces sistemul nervos simpatic, determinand cresterea presiunii arteriale si contribuind astfel la dezvoltarea bolilor de inima.

Rezultatele unui alt studiu realizat de Kaiser Permanente din California, au aratat ca inactivitatea (statul pe canapea, in fata televizorului) poate provoca boli de inima, inclusiv atacul de cord.

Autorii acestui studiu le recomanda pacientilor sa aleaga mereu activitatea si statul in picioare in detrimentul inactivitatii respectiv statul la un birou sau pe o canapea.

Medicii, de asemenea, recomanda o activitate regulata pentru a preveni bolile cardiovasculare, diabetul sau alte afectiuni asociate lipsei de activitate corelate cu o nutritie nesanatoasa.

Autor: Anamaria Blanaru

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: