Ce activitati raman in competenta exclusiva a Ministerului Sanatatii dupa descentralizare

22/11/2013

Ce activitati raman in competenta exclusiva a Ministerului Sanatatii dupa descentralizare

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ce-activitati-raman-in-competenta-exclusiva-a-ministerului-sanatatii-dupa-descentralizare/

poza ministerul sanatatiiDupa descentralizare vor fi transferate toate activitatile de la minister catre autoritatile locale, cu exceptia activitatilor de control si a celor de inspectie sanitara, conform declaratiilor ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Ce activitati vor fi transferate la Consiliul Judetean

In urma descentralizarii, va fi transferata catre Consiliul Judetean partea de executie pe normele metodologice elaborate si aprobate de Ministerul Sanatatii.

“Transferam toate activitatile cu exceptie si se uita ce inseamna exceptie. Exceptia inseamna activitatea de control si inspectie sanitara. Aceste doua activitati fundamentale pentru politica sanitara din Romania raman in competenta exclusiva a MS. Cu alte cuvinte, partea de executie pe normele metodologice elaborate si aprobate de MS se va transfera la CJ, iar partea de control al modului de aplicare a normelor se va efectua in continuare de catre MS in calitatea lui de organism al administratiei in domeniul Sanatatii”, a precizat ministrul Eugen Nicolaescu.

Ministerul Sanatatii asteapta avizul pe pachetul de baza

Ministrul Eugen Nicolaescu a precizat ca se asteapta avizul Comisiei Europene pentru pachetul de baza.

“Asteptam sper eu foarte curand avizul Comisiei Europene pe pachetul de baza. (…) De asemenea, si pentru pachetul minimal, care va fi finantat exclusiv din bugetul de stat. Suntem pregatiti din punctual de vedere al MS pentru urmarirea modului in care toate aceste reforme se vor regasi in sistemul sanitar romanesc”, a precizat ministrul Eugen Nicolaescu.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

Radu Ganescu: Siguranta pacientului, un subiect uitat o lunga perioada de timp

Medicii din centrele de vaccinare isi primesc salariile restante din august

CMR cere eforturi din partea tuturor factorilor pentru a asigura nasteri in siguranta

Citu, despre certificatul verde Covid: Chiar nu este nicio discriminare

Dr. Catalina Poiana: Am ales profesia de medici pentru ca punem pacientul mai presus de orice