Stiri medicale

Ce acord au semnat Ministerul Sanatatii si Asociatiile de pacienti

Data ultimei actualizari: 09/01/2014

parkinson1Implementarea pachetului de servicii medicale de baza pentru pacientii asigurati sau neasigurati, precum si noua lista de medicamente compensate au fost subiectul principal al intalnirii dintre reprezentantii Ministerului Sanatatii si cei ai asociatiilor de pacienti.

Astfel ministrul Eugen Nicolaescu, presedintele CNAS, Cristian Busoi, secretarul de stat Adrian Pana si reprezentantii asociatiilor de pacienti au semnat o declaratie comuna prin care isi asuma ca vor sprijini aceste doua proiecte nationale.

Drepturile pacientului roman sustinute prin acest acord

In declaratia semnata de reprezentantii ministerului Sanatatii si ai asociatiilor de pacienti se precizeaza ca sprijinul comun in implementarea celor doua proiecte, pachetul de servicii medicale de baza si noua lista de medicamente compensate, are in vedere in primul rand drepturile pacientului roman.

Acestia isi asuma informarea si promovarea catre publicul larg a necesitatii implementarii cu responsabilitate a pachetului de servicii medicale de baza si a listei de medicamente compensate.

Accesul la servicii medicale de calitate a pacientilor poate fi imbunatatit

In aceeasi declaratie semnata de ministerul Sanatatii si asociatiile de pacienti se argumenteaza ca prin pachetul de baza se poate creste eficienta sistemului sanitar pentru pacientii romani.

In acelasi timp, sustinerea si implementarea noii liste de medicamente compensate poate creste sansa la viata pentru mai multi pacienti.

Amanarea implementarii acestor doua proiecte este considerata in detrimentul sistemului de sanatate din Romania.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Autor: Anamaria Blanaru

Anamaria Blanaru Anamaria Blanaru si-a finalizat studiile doctorale in Germania in domeniul Filologie. A urmat cursuri de comunicare si creative thinking la Praga. A publicat studii in publicatii de specialitate nationale si internationale (Viena). Este specialist in web content, comunicare, corporate training si studii hispanice.

Postati un comentariu

Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.