CDC si FDA au autorizat utilizarea vaccinului anti-Covid Novavax in randul adolescentilor

23/08/2022
CDC si FDA au autorizat utilizarea vaccinului anti-Covid Novavax in randul adolescentilor

CDC si FDA au autorizat utilizarea vaccinului anti-Covid Novavax in randul adolescentilor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cdc-si-fda-au-autorizat-utilizarea-vaccinului-anti-covid-novavax-in-randul-adolescentilor/

Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC) a autorizat utilizarea vaccinului anti-COVID-19 Novavax in randul adolescentilor cu varste cuprinse intre 12 si 17 ani, informeaza Reuters.

Aceasta recomandare a fost formulata dupa ce Agentia pentru alimente si medicamente din Statele Unite (FDA) a autorizat vaccinul Novavax pentru aceeasi categorie de varsta, saptamana trecuta, scrie si Agerpres.

Vaccinul Novavax a primit in luna iulie o autorizatie de urgenta pentru a putea fi utilizat in randul adultilor din Statele Unite, iar oficialii din domeniul medical spera ca acest ser va putea sa stimuleze vaccinarea anti-COVID-19 in randul persoanelor care se declara sceptice fata de vaccinurile bazate pe ARN mesager, produse de companiile Pfizer si Moderna.

Administrat in doua doze la trei saptamani, vaccinul Novavax foloseste o tehnologie considerata mai clasica fata de ARN mesager, care a fost tinta multor controverse.

Serul contine o componenta a virusului SARS-CoV-2 care declanseaza un raspuns imunitar, utilizand astfel o tehnologie similara celor folosite de vaccinuri care exista de mai multi ani pe piata, precum serurile impotriva tusei convulsive, meningitei meningococice si hepatitei B.  Pana acum, in SUA, au fost administrate peste 11.000 de doze de vaccin Novavax.

Etichete: vaccin anti-covid novavax, vaccin anti-covid adolescenti

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: