CCR: Legea care modifica ordonanta privind salarizarea bugetarilor, constitutionala

14/12/2016

CCR: Legea care modifica ordonanta privind salarizarea bugetarilor, constitutionala

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/ccr-legea-care-modifica-ordonanta-privind-salarizarea-bugetarilor-constitutionala/

NEW-doctori-bani-romanestiCurtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis, miercuri, ca legea care modifica ordonanta privind salarizarea bugetarilor, este constitutional.

CCR a respins sesizarile formulate de PNL si de Guvern, iar decizia este definitiva si general obligatorie.
Guvernul si 65 de deputati liberali au formulat cate o obiectie de neconstitutionalitate referitoare la Legea privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului 20/2016 pentru modificarea si completarea OUG 57/2015 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, relateaza Agerpres.

Reamintim ca plenul Camerei Deputatilor a adoptat, pe 7 noiembrie, OUG 20/2016 cu amendamentele aduse la comisiile de specialitate, care prevad majorari salariale in Educatie si Sanatate in medie cu 15%.

Dupa adoptarea actului normativ, ca Guvernul este nevoit sa ceara un control de constitutionalitate, iar pe 9 noiembrie, si grupul PNL din Camera Deputatilor a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la neconstitutionalitatea acestei legi.

CCR a decis miercuri, 14 noiembrie, ca legea care modifica ordonanta privind salarizarea bugetarilor, este constitutional.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: