Cazurile de diabet s-au dublat in ultimii 30 de ani

29/06/2011

Cazurile de diabet s-au dublat in ultimii 30 de ani

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cazurile-de-diabet-s-au-dublat-in-ultimii-30-de-ani/

Numarul bolnavilor de diabet, la nivel mondial, a crescut cu mult peste jumatate, in ultimii 30 de ani. Aceasta este concluzia oamenilor de stiinta de la Imperial College London si a expertilor de la Harvard University din SUA, dupa cum informeaza gandul.info.

Cercetatorii au analizat datele de la 2,7 milioane de persoane din intreaga lume, folosind tehnicile statistice pentru a proiecta o cifra la nivel mondial. Au descoperit ca numarul total al persoanelor care se confrunta cu diabet, indiferent de tipul afectiunii, a crescut de la 153 de milioane la 347 de milioane. “Diabetul este o boala tot mai comuna peste tot in lume.
Daca nu dezvoltam programe mai bune pentru detectarea celor care prezinta un nivel de zahar ridicat in sange si daca nu instituim metode de ajutor pentru ca acestia sa-si poata controla greutatea, diabetul va continua sa se impuna ca o povara majora la nivelul sistemelor de sanatate de la nivel global”, a declarat Majid Ezzati, coordonatorul studiului de la Imperial College London.

Cele mai multe cazuri de diabet au fost cele de tip 2, care este asociat de cele mai multe ori cu stilul de viata al unei persoane si cu obezitatea, arata rezultatele analizelor. Dintre tarile dezvoltate, cea mai mare prevalenta a bolii se inregistreaza in America. Rata de diabet este relativ scazuta in Europa de Vest, cel mai probabil din cauza dietei specifice zonei, sunt de parere expertii.Diabetul este responsabil de moartea, in fiecare an, a trei milioane de oameni. In ceea ce priveste costurile, cifrele arata si acestea sunt semnificative: anual la nivel mondial sunt cheltuiti aproximativ 25 de miliarde de euro.

Sursa: www.paginamedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri:

SRI: Nivel scazut de securitate cibernetica a spitalelor din Romania

Medicii sunt pregatiti pentru valul patru (Prefectul Capitalei)

Noile reglementari in modul de acordare a concediilor medicale, in vigoare din 1 august 2021

CDC: Varianta Delta a SARS-CoV-2, la fel de contagioasa ca varicela

Pfizer: A treia doza de vaccin produce de 5 ori mai multi anticorpi impotriva variantei Delta