Cazuri grave in urma folosirii abuzive a antibioticelor

08/07/2013

Cazuri grave in urma folosirii abuzive a antibioticelor

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cazuri-grave-in-urma-folosirii-abuzive-a-antibioticelor/

Cazuri grave in urma folosirii abuzive a antibioticelorIn ultimul trimestru al acestui an a crescut ingrijorator numarul cazurilor severe provocate de germeni cu o rezistenta modificata. Cele 10-12 cazuri semnalate la Institutul de Boli Infectioase “Matei Bals” reprezinta un semn de alarma in sistemul medical. Care este solutia protejarii pacientilor?

Care sunt modificarile de rezistenta majora?

 Primul caz care radica semnale de alarma este cel antidrog resistent. El este urmat de rezistenta extinsa la medicamente si de rezistenta la toate antibioticele.

 Prof. Dr. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infectioase “Matei Bals”, institutie medicala in care s-au inregistrat multiple cazuri de germeni cu rezistenta modificata a precizat ca “aceste cazuri incep sa fie din ce in ce mai frecvente, ceea ce radica probleme terapeutice mari, costuri foarte mari”.

 

Cauza aparitiei germenilor cu rezistenta modificata

 Principala cauza a modificarilor de rezistenta majora sunt folosirea antibioticelor intr-o cantitate necontrolata. Pacientii abuzeaza de antibitotice, pe care le consuma in cantitati mari si fara prescriptie medicala.

 

“Este de mentionat ca aceste cazuri vin din comunitate. Nu sunt infectii nosocomiale. Este un semnal in plus de alarma, tras impotriva abuzului de antibiotice”, a precizat prof. Dr. Adrian Streinu Cercel.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: