Caz de hepatita severa acuta de cauza necunoscuta la un copil din Romania

26/04/2022
Caz de hepatita severa acuta de cauza necunoscuta la un copil din Romania

Caz de hepatita severa acuta de cauza necunoscuta la un copil din Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/caz-de-hepatita-severa-acuta-de-cauza-necunoscuta-la-un-copil-din-romania/

Ministerul Sanatatii informeaza ca, in Romania, a fost detectat un caz de hepatita acuta severa de cauza necunoscuta la un copil.

Potrivit sursei citate, biroul OMS pentru Europa a raportat, pana la data de 21 aprilie, 169 de cazuri de astfel de cazuir de hepatita severa de cauza necunoscuta (nu au fost detectate virusurile hepatitice cunoscute pana in prezent), inregistrate la copii cu varsta intre 1 luna si 16 ani.

Aceste cazuri au prezentat insuficienta hepatica, adesea severa, niveluri ridicate ale enzimelor care indica citoliza hepatica si icter. La 74 de cazuri a fost detectata prezenta adenovirusului F41.

“Cazul raportat de Romania este al unei fetite in varsta de 5 ani, internata la un spital de specialitate in data de 4 aprilie. Nu a fost detectata nici o infectie virala activa, iar markerii pentru boli autoimune au fost negativi. Starea copilului este stabila, primeste medicatie simptomatica si este in continuare spitalizat. Copilul nu a calatorit in strainatate si nu are nici o legatura epidemiologica cu alt caz raportat catre OMS Europa. Raportarea a avut la baza definitia OMS de caz probabil, care se refera la insuficienta hepatica, transaminaze >500 UI si icter la un copil la care nu exista markeri de infectie virala hepatica.”, informeaza ministerul Santatii.

Centrul European pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (ECDC) a anunta, saptamana trecuta, ca hepatita infantila de origine necunoscuta, identificata pentru prima data in Regatul Unit, a fost depistata la copiii din mai multe europene.

Etichete: hepatita severa acuta, hepatita la copii, hepatita de cauza necunoscuta

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: