Cauza principala a infectarilor cu HIV in Romania

13/01/2014

Cauza principala a infectarilor cu HIV in Romania

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cauza-principala-a-infectarilor-cu-hiv-in-romania/

cancer-de-col-uterinIn fiecare an, apar noi cazuri de infectare cu HIV in randul populatiei din Romania. Chiar daca numarul este de 400 – 500 de cazuri noi anual, singura parte pozitiva este ca media pacientilor noi infectati cu HIV nu depaseste aceasta cifra din 2001.

Peste 8000 de pacienti urmeaza un tratament impotriva HIV/SIDA

Din cei 10.000 de pacienti infectati cu HIV, 8000 urmeaza un tratament impotriva acestei afectiuni, in timp ce restul de bolnavi asteapta sa inceapa tratamentul.

“In momentul de fata avem in jur de 10.000 de pacienti infectati cu HIV. Mai mult de 8000 sunt in tratament si urmarire constanta, restul asteapta sa fie inclusi in tratament. Numarul a ramas constant si Romania se poate lauda, daca vreti, cu faptul ca din 2001 incoace a ramas la o rata de infectare constanta in jur de 400 – 500 de cazuri pe an, incluzand si cazurile de import”, a precizat prof.dr. Adrian Streinu-Cercel, manager al Institutului National de Boli Infectioase “Matei Bals”.

Actele sexuale neprotejate – principala cauza de infectie

Cei mai multi pacienti infectati cu HIV/SIDA au varsta de 24 de ani. Media bolnavilor de HIV/SIDA in Romania este de 20-40 de ani.

“Cine doreste vine pur si simplu la camera de garda, cere sa fie testat, este testat, este consiliat. Varsta pacientilor cu HIV este intre 20-40 de ani. Cei de 24 de ani sunt cei mai multi. 80% din cazuri sunt din cauza acetlor sexuale neprotejate. Sunt 50% femei si 50% barbati”, a precizat Adrian Streinu-Cercel.

Transfuziile nu sunt un pericol de infectare

Managerul Institutului National de Boli Infectioase “Matei Bals” a precizat ca nu exista riscul de infectare cu virusul HIV prin transfuzii.
Acesta a subliniat ca toate produsele de sange sunt testate si evaluate.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: