Cativa medici s-au aratat interesati sa lucreze in comunitatile fara servicii medicale din Tulcea

05/06/2019
Cativa medici s-au aratat interesati sa lucreze in comunitatile fara servicii medicale din Tulcea

Cativa medici s-au aratat interesati sa lucreze in comunitatile fara servicii medicale din Tulcea

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cativa-medici-s-au-aratat-interesati-sa-lucreze-in-comunitatile-fara-servicii-medicale-din-tulcea/

Unii medici din municipiul Tulcea s-au aratat interesati, in timpul unei sedinte publice, sa isi deschida cabinete in comunele din judet fara servicii medicale, insa primarii unora din cele 11 comune fara medici au sustinut ca legislatia in vigoare nu le permite sa finanteze cheltuielile cabinetelor medicale, relateaza Agerpres.

“Sunt multi medici care au puncte de lucru deschise care nu sunt in relatie cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS), nu au un program declarat, nu au autorizatie sanitara, nu au incinerare a deseurilor. Am fost printre singurele cabinete din judet care au avut trei puncte de lucru in aceeasi localitate si pot sa va spun ca functionezi foarte greu. Ai o singura capitatie, doar 400 de consultatii, iar banii de la CJAS sunt aceiasi, dar trebuie platite trei asistente, trei spatii si utilitatile lor”, a declarat medicul Jorj Cristea, conform sursei citate.

Alti medici au amintit ca timp de un an au acordat consultatii pacientilor din satele izolate in conditii necorespunzatoare.

La randul lor, unii primari s-au aratat deschisi sa suporte cheltuielile pentru transportul medicilor din municipiu in localitatile din Delta sau de la marginea judetului. Altii, insa, au precizat ca legislatia nu permite finantarea cabinetelor medicale.

De asemenea, reprezentanta unei comune a facut si precizari vizavi de cum se poate rezolva problema lipsei medicilor de familie.

“Cred ca problema lipsei medicilor de familie se va rezolva cu acea initiativa legislativa privind angajarea medicilor comunitari. Daca CJAS va modifica contractul-cadru si le va asigura medicilor dreptul de a elibera retete, problema va fi rezolvata”, a sustinut reprezentanta comunei Maliuc, potrivit Agerpres.

La sfarsitul sedintei publice, conducerea CJAS Tulcea si-a speranta ca problema deficitului de medici va fi rezolvata.

Conform CJAS, in judetul Tulcea exista 11 comune care nu au un medic de familie.

Etichete: medici tulcea, comunitati fara servicii medicale, medici de familie tulcea, posturi medici de familie

autor

Autor: Adriana Pavel

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: