Cati romani au urmat un tratament impotriva fumatului in 2012

30/09/2013

poza consecinte fumatIn anul 2012, 647 de fumatori au apelat la centrul de consiliere pentru renuntarea la fumat din Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”. Dintre acestia, doar 360 au renuntat la fumat. Medicii pneumologi considera ca numarul de nefumatori depinde de colaborarea stransa intre fumatori si medic.

3000 de fumatori au primit ajutor in 2012

Dintre fumatorii care au urmat tratamentul centrului de consiliere din cadrul institutului “Marius Nasta”, 162 de persoane din cele 647 continuau sa fumeze dupa 3 luni de la inceperea tratamentului.

Acestia au precizat ca principala cauza a reluarii fumatului a fost anturajul.

“Motivul pentru care aceste 162 de persoane au continuat sa fumeze, motiv relatat de ei, a fost acela ca si-au intrerupt prematur tratamentul sau pentru ca au avut niste senzatii neplacute pe care le-au atribuit medicamentului fara sa ne intrebe sau sa vina la intalnirile de control”, a precizat Magdalena Ciobanu, medic pneumolog.

In cadrul programului “Stop fumat”, 3000 de fumatori au primit ajutor in anul 2012.

Sotiile de fumatori au un risc mai mare de cancer

Fumatul nu afecteaza doar viata fumatorilor, ci si pe a rudelor acestora care sunt expuse fumatului pasiv.

Cancerul, astmul bronsic, infectiile respiratorii sunt doar cateva boli cu care se pot confrunta persoanele care au in familie un fumator.

“Sotiile de fumatori au un risc mai mare de cancer, copiii expusi, pe de o parte, sunt, statistic vorbind, in risc de a deveni fumatori iar cei de varsta prescolara sunt foarte sensibili, fac infectii respiratorii sau fac astm bronsic”, a precizat Miron Bogdan, medic pneumolog.

Medicul pneumolog a adaugat ca tratamentul este considerat un succes daca persoana nu fumeaza deloc in cele 6 luni de tratament.

Autor: Agerpress

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Pe acelasi subiect:

Societatea de Neuropatie Diabetica: Screeningul pentru neuropatie diabetica este obligatoriu in lupta impotriva diabetului

Pintea: Multi medici se intorc din strainatate/ Anul acesta au plecat mai putini

INSP: 28 de de cazuri de gripa confirmate in acest sezon

Dancila: Unitatile sanitare din ambulatoriu aflate in proces de acreditare vor putea furniza servicii medicale in 2019

Ministerul Sanatatii extinde la nivel national programul de tromboliza intravenoasa