Cati pacienti poti fi internati la ATI in spitalele romanesti in caz de forta majora

05/11/2015

Cati pacienti poti fi internati la ATI in spitalele romanesti in caz de forta majora

Citeste mai mult: https://www.formaremedicala.ro/cati-pacienti-poti-fi-internati-la-ati-in-spitalele-romanesti-in-caz-de-forta-majora/

PACIENTI-ATI-SPITALSpitalele din Romania nu pot interna decat 5000 de oameni, cel mult, in regim de urgenta.

O cercetare facuta de INS asupra intregului sistem sanitar numita “Activitatea unitaţilor sanitare in anul 2014”, arata ca spitalele publice si private din Romania aveau, anul trecut in total, anul trecut, 4.966 de paturi la sectiile de anestezie si terapie intensiva (ATI).

Economica.net relateaza ca secţiile de ATI aveau la sfarsitul anului trecut 3,8% din numarul total de paturi din spitalele din Romania – publice si private, conform cercetarii INS.

In 2015, in Romania exista 100 de spitale si institute publice, aflate in subordinea Ministerului Sanatatii sau a administratiei locale, care au sectii de ATI pentru adulti si copii, conform Ordinul nr. 447 din 2015 privind aprobarea modului de administrare, finantare si implementare a acţiunilor prioritare pentru monitorizarea, tratamentul si ingrijirea pacientilor critici din sectiile ATI adulti/copii si terapie intensiva nou-nascuti.

Astfel, sectiile de ATI din spitalele publice au in total 4.611 paturi, adica 3,7% din numarul total de paturi din spitalele publice din toata tara.

Cercetarea Activitatea unitatilor sanitare in anul 2014, transmisa de INS catre economica.net mai arata ca in spitalele private din Romania existau 355 de paturi in sectiileATI, la sfarsitul anului trecut.

La sfarsitul anului 2014, in Romania functionau 527 spitale, adica cu 28 mai multe decat in 2013.

Dintre acestea, 366 sunt spitale publice si 161 spitale private.

 

Autor: FormareMedicala.ro

0 Comentarii

Postati un comentariu
Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj.

Cele mai noi stiri: